Olay, dün akşam saatlerinde, Kepez İlçesi Şafak Mahallesi, 4250 Sokak'taki evde meydana geldi. Turgut Reis Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi İbrahim Helvacı, akşam saatlerinde okulundan çıktıktan sonra eve geldi. İbrahim Helvacı, evde bir süre amcasının yaşıt olan oğluyla oynadıktan sonra bakkala gitmesini istedi. Ardından öfkesinden plastik topunu ikiye kesen Helvacı, evin tavanına kravatıyla kendini astı.
Helvacı'nın cesedini eve gelen yakınları buldu. Hemen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen Helvacı'nın yaşamını yitirdiği belirlendi. Olayın duyulmasının üzerine Alanya'dan gelen baba Adem Helvacı, sinir krizi geçirdi. Oğlunun çok aklı başında bir çocuk olduğunu belirten Adem Helvacı, "Oğlum halk arasında 'ala hastalığı' olarak bilinen hastalığa yakalanmıştı. Önceleri dert etmiyordu. Ancak daha sonra okuldaki arkadaşları 'Sen hastalıklısın' diye dalga geçmişler. Bu yüzden yaşamına son verdiğini düşünüyorum" diye konuştu.
1 HAFTADA İKİNCİ İNTİHAR
Geçtiğimiz hafta İzmir'de 10 yaşındaki ortaokul ögrencisi İsa Bilir, kendisini gardrobun askı bölümüne iple asarak canına kıymıştı.