Fatih Üniversitesi'nin geleneksel hale getirdiği '7 Kıta 7 Renk Kültür Festivali' bugün başladı. 120 farklı ülkeden bin 800 uluslararası öğrencinin buluştuğu festivalde, her öğrenci kendi ülkesini tanıtıyor.

Üniversitenin Büyükçekmece kampüsünde yapılan organizasyonda öğrenciler, 3 gün boyunca ülke kültürlerini ve lezzetlerini tanıtacak. Ülke danslarının, yarışma ve çok sayıda aktivitenin yapıldığı festivale, yurt dışından çok sayıda önemli konuk katılıyor. Ayrıca çeşitli isimlere kültür ve sanata katkılarından dolayı ödüller de verilecek.

7 Kıta 7 Renk Kültür Festivali'ni organize eden öğrencilerden Moldovalı Maxim Cassir, program hakkında genel bilgiler verdi. Cassir, "7 Kıta 7 Renk, bir kültür festivali. Bu sene dokuzuncusu düzenleniyor Fatih Üniversitesi’nde. Arkadaşlar kendi stantlarını kuruyorlar, ülkesini tanıtacak malzemeleri getiriyorlar stantlara. Çok sayıda dışarıdan katılan misafirlerimiz var yurt dışından, Türkiye’den, Anadolu’dan gelen misafirlerimiz var. Hem onlara, hem de bizim üniversitemizin öğrencilerine tanıtıyorlar." dedi.

Tanıtım stantlarında yaklaşıl bin öğrencinin görev aldığını dile getiren Cassir, "Burada şuanda yaklaşık bin kişi var. Bin kişi stantlarda görev yapıyorlar ve bu arkadaşlar birbirleriyle tanışıyorlar. Arkadaş oluyorlar, farklı dinleri farklı kültürleri görüyorlar. 7 kıtayı gökkuşağı gibi bir araya getirip, insanlara sunuyoruz biz burada. Tüm misafirlerimizi, gelmek isteyenleri bekleriz üniversitemize. Bu seneki organizasyon dokuzuncusu. Her iki sene de bir yapılıyor bu. Ve inşallah devam edeceğiz bu tür festivalleri organize etmeye." diye konuştu.

Brezilya’dan gelen Karina Bertolino da Silva da İngilizce öğretmenliği okuyan öğrencilerden biri. Silva da "Bu program çok güzel. Bizim üniversite çok büyük ve çok farklı insan var. Bu çok güzel. Bu programla biz tanıyoruz, kim var kim yok diye. Biraz kültürel bir program." şeklinde konuştu.

Senegal’den gelen ve matematik bölümü öğrencisi olan Aminata Drame de "Bu program çok önemli çünkü hem ülkemizi tanıtıyoruz, hem kültürlerimiz hem de yemeklerimizi tanıtıyoruz. Çok iyi oluyor. Dünya kıtalarını tanıyoruz. Asya kıtası, Avrupa kıtası oraları tanıyoruz. Çok güzel bir duygu." ifadelerini kullandı.

Kıtaların kardeşliğini simgeleyen festival; dünya halkları, kültürleri, inanışları, renkleri ve yaşamları tek bir çatı altında buluşturuyor. Ortak paylaşımların olacağı organizasyonda, kendi ülkelerinin yöresel kıyafetleriyle kendi bayraklarının çatısı altında buluşan 7 kıtanın öğrencileri, ülkelerinin danslarıyla da izleyenleri coşturacak.