Defterdar ve Defterdar Yardımcıları Derneği (DEFYADER) öncülüğünde 13 dernek temsilcisi, Çanakkale'de istişare toplantısı yaptı. Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıya Defterdarlık Uzmanları Derneği (DUDER), Gelir Uzmanları ve Yardımcıları Derneği (GUYADER), Gelirler Kontrolörleri Derneği (GELKONTDER), Gelir İdaresi Müdür ve Müdür Yardımcıları Derneği (GİMDER), Mali Hizmetler Uzmanları Derneği (MAHUZDER), Maliye Uzmanları Derneği (MUD), Maliye Yöneticileri Derneği (MAYDER), Milli Emlak Kontrolörleri Derneği (MEKDER), Muhasebat Kontrolörleri Derneği (MUKDER), Muhasebe Denetmenleri Derneği (MUDENDER), Personel Müdür ve Yardımcıları Derneği (PERMUDER) ve Vergi Müfettişleri Derneği (VMD) temsilcileri katıldı.

Maliye Bakanlığı’ndaki değişikliklerle ilgili görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, aynı zamanda bakanlık merkez ve taşra teşkilatında yaşanan sıkıntılar dile getirildi. Bu görüşmeler sonucunda toplantıya katılan 13 dernek temsilcisi, Maliye Dernekleri Platformu adı altında ortak bir çatı oluşturulmasını kararlaştırdı. Ayrıca Maliye Bakanlığı çalışanlarının ortak sıkıntıları ve bunların çözümü konusunda birlikte hareket edilmesini, ortaya çıkan problem ve memnuniyetsizliklerin bu platform aracılığıyla ilgili makamlara aktarılmasını sağlayacak. Bakanlık içindeki çalışma barışının ve iş motivasyonunun sağlanması ve diğer hususlarda da çalışmalar yapılacak. Dernek temsilcilerinden oluşturulan platformun faaliyetleri sürekli hale getirilecek.

Çanakkale Defterdarı ve DEFYADER Başkanı Mustafa Işık, deneyimlerini ve bilgi birikimlerini kamu hizmetine sunan, güçlü ve sürdürülebilir bir büyüme ortamını desteklemek üzere maliye politikalarının eksiksiz uygulanması için özveriyle çalışan meslek mensupları, ülkenin manevi başşehri Çanakkale’de biraraya gelerek fikir teatisinde bulunma fırsatı yakaladığını söyledi. Işık, Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümünde bu toplantı vesilesiyle meslek mensuplarının Çanakkale’yi daha yakından tanıma imkanı yakaladığını belirterek, "Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi, Conkbayırı, Kilitbahir Tabyaları, Şahindere Şehitliği gibi birçok manevi ve tarihi değeri olan yeri görme fırsatı buldular. Tarafsız bir şekilde, mesleğin gerektirdiği ilkelere bağlı olarak çalışmalarını sürdürecekler." ifadelerini kullandı.