Tıp Bayramı öncesi sağlık çalışanları yasal haklarının düzenlenmediği gerekçesiyle bir günlük iş bırakma eylemi yapacak. Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Dr. Ali İhsan Yılmaz, 14 Mart Tıp Bayramı öncesi 13 Mart tarihinde bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi. Dr. Yılmaz, “Artık yetti, laf değil icraat istiyoruz.” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu’nun ‘Milletin duası sağlık çalışanlarına yeter’ sözü sağlıkçıları çileden çıkarttı. 14 Mart Tıp Bayramı öncesi sağlık çalışanlarının bir günlük iş bırakma eylemi yapacağını hatırlatan Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Yılmaz, Bakan Müzezzinoğlu’nun vazifesinin milletin duasını iletmek değil, çalışanlarının sorunlarını çözmek ve taleplerini yerine getirmek olduğunu vurguladı. Sağlık çalışanlarının kan ağladığını kaydeden Yılmaz, “Çalışanlar artık somut adımlar, hayata geçen uygulamalar görmek istiyor. Kürsülerden atılan nutuklara, suya yazılan sözlere tahammülümüz yoktur. Sağlık çalışanları icraat görmek istemekte, memnuniyetleri için somut gelişmeleri beklemektedirler.” açıklamasını yaptı.

Sağlık çalışanlarının taleplerini bir kez daha gündeme getirmek için bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını hatırlatan Yılmaz, 13 Mart Cuma günü tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında bir günlük iş bırakma eylemi yapılacağını aktardı.