Kabataş olayını kaleme alan 13 yazar, bugün 'Diliniz KABA vicdanınız TAŞ' başlığıyla yazdıkları yazılarla iddia sahibi kadın ile Elif Çakır'a destek çıktı.

Gezi eylemlerinde sözlü ve fiili tacize uğradığı iddia edilen kadın ile röportaj yapan Elif Çakır, yeniden gündemde. Tacize uğradığı iddia edilen kadının, ortaya çıkan görüntülerin ardından yalancılıkla suçlanması ve bu iddiayı medyada ilk haber yapan yazar Elif Çakır'ın yargılanması talebi tartışma konusu oldu.

Star, Sabah, Yeni Şafak, Türkiye ve Yeni Akit gazetesinden toplam 13 yazar, 'Diliniz KABA vicdanınız TAŞ' başlığıyla okurların karşısına çıktı. Star'dan Ahmet Kekeç, Ardan Zentürk, Halime Kökçe, Murat Çiçek, Saadet Oruç, Sabah'tan Mahmut Övür, Yeni Şafak'tan Yasin Aktay, Kemal Öztürk, Merve Şebnem Oruç, Türkiye gazetesinden Fuat Uğur, Yeni Akit'ten Ersoy Dede, Kenan Alpay aynı başlık altında eleştirilere cevap verdi. Yeni Şafak'tan Abdülkadir Selvi ise 'Diliniz KABA yüreğiniz TAŞ' başlığını kullandı.

Köşelerini tamamen bu konuya ayıran yazarlar, kin ve tahrik tohumları ekmekle suçlanan ve provokasyon yapmakla eleştirilen iki isme sahip çıktı.