Pendik'te birlikte yaşadığı Doğan G.'nin 8 ve 6 yaşındaki iki çocuğunu öldürdüğü iddiasıyla 13 yıl sonra yakalanarak tutuklanan G. G. isimli şüpheli kadının ifadesinde suçlamaları reddettiği öğrenildi. Bu arada polis, öldürülen çocukların cesetlerini bulmak için çalışma başlattı.

Çocukların kaybolmasından sonra sevgilisi Doğan G. ile evlenen şüpheli G. G.'nin, çocukları kendisine ait iş yerinde boğduktan sonra poşete koyarak çöp konteynerine attığı ihtimali üzerinde duruluyor. Yetkililer çocukların cesetlerinin bulunması için çalışma başlatıldığını arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Pendik Dumlupınar mahallesi Yeşilırmak sokak'ta ikamet eden Ayten Güldane isimli bir kadın 23 Aralık 2001 günü ekmek almak için evden çıkan Derya (8) ve Deniz (6) ortadan kaybolduğunu bildirdi. Televizyon programlarına da çıkarak çocuklarını arayan Ayten Güldane o dönem ,çocuklarını boşanmak üzere olduğu eşinin kaçırdığını da iddia etmişti. Ancak çocukların izine rastlanılamadı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, soruşturmayı tekrar incelemeye aldı. Çalışmalar sürdürülürken polis, o tarihte 13 yaşında olan bir tanığın tekrar ifadesine başvurdu. Şimdi 26 yaşındaki kadın tanık, çocukların kaybolduğu hafta çöp konteynırına 2 poşet taşıyan bir kadının kendisinden yardım istediğini söyledi. Tanığın, çöpe atılan o poşetlerde çocukların cesetlerinin olabileceğini, kadının davranışlarının çok şüpheli olduğunu ve kimseye bir şey söylememesi için kendisine tembih ettiğini anlattı. Poşetlerin konteynere atılmasından birkaç gün sonra çöp konteynerindan çok ağır kokuların geldiği ve mahallenin belediyeye bilgi vermesi üzerine konteynerin boşaltıldığını hatırladığını söyledi.

Genç kadının verdiği eşkal bilgilerinden yola çıkan polis, zanlının ölen çocukların babasıyla bir süre birlikte yaşadıktan sonra evlenen birlikte G. G. olduğu tespit edildi. G. G.'nin 2001’de Derya ve Deniz’in babasıyla yasak aşk yaşadığı, evlenmek içi ise 2 çocuğu engel olarak gördüğü iddia edildi. Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulanan şüpheli G. G. olayla bir ilgisinin olmadığını söyledi. Çocuklara ne olduğunu bilmediğini anlatan G. G.’nin, olaydan bir süre sonra çocukların babasıyla evlendiğini söyledi. Polis, şüphelinin çocukları iş yerinde boğarak öldürdükten sonra çöp konteynerine attığı ihtimali üzerinde duruyor.

Polis, iki çocuğun cesetlerinin bulunması için çalışma başlattı. Ancak aradan çok zaman geçmesi nedeniyle çalışmaların güçlükle yürütülebildiği belirtildi. Geçmişe dönük, kemik parçası yada ceset parçası bulunmasına ilişkin müracaatlar da tekrar incelemeye alındı.