Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2003-2014 yılı verilerine göre AK Parti döneminde devletin 598.2 milyar TL dış borç faizi ödediğini söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Şefaatli ve Yerköy ilçe ve köylerinde ziyaretlerini sürdüren MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, vatandaşlarla bir araya gelerek partisinin seçim beyannamesi hakkında bilgi vererek AK Parti hükümetini sert sözlerle eleştirdi. Ziyaretlerde vatandaşların işsizlikten umutsuzluktan yakındıklarını dile getiren Durmaz, “AKP döneminde vatandaşlarımız yarının dan endişe eder hale gelerek, çocuklarına iş bulamama ve geçim sıkıntısı derdine düşmüştür. Mevcut AKP iktidarı insanlarımızı muhtaç duruma düşürmesi ve çerezlik fon yardımları ile kendisine oy deposu haline getirdiğine hepimiz şahidiz. Üretmeyen ve iş, istihdam sağlamayan ekonomi daha ne kadar devam edebilir, piyasaları geçici rahatlatan ve kaynağı belli olmayan sıcak para girişleri ülke ekonomisini nereye kadar götürebilir.” dedi.

AKP YOZGATLI SEÇMENİ BOŞ VAADLERLE KANDIRDI

AKP iktidarının Yozgat halkını 13 yıldır boş vaatlerle kandırdığını söyleyen Durmaz, “İktidarı destekleyen ve umduğunu bulamayan vatandaşlarımız 13 yıldır, İstanbul, Ankara, İzmir hatta doğunun bir çok şehrine yapılan yatırımlarla avutulmakta ve seçim zamanı boş vaatler ile kandırılmaktadır. Bu durumun farkında olan vatandaşlarımızda MHP'ye karşı katılımlar artmakta ve 'bizi bunların elinden kurtarın' çağrıları her geçen çoğalmaktadır. Anket sonuçları da bu durumu doğrulamaktadır. İktidar toz pembe hayaller ile vatandaşımızı kandırmaya devam ediyor.” diye konuştu.

Durmaz, 13 yıllık AKP döneminde TÜİK verilerine göre ülkenin ekonomi verilerini şöyle sıraladı: "AKP’nin 12 yılda ödediği ve 3 yıl içinde ödeyeceği faiz tutarı 767,9 milyar TL’dir. 2003–2014 AKP döneminde toplam 598,2 milyar TL dış borç faizi ödemiştir. En yüksek reel faiz AKP döneminde verilmiş ve ülkemizin kaynakları heba edilmiştir. AKP döneminde asgari ücretin alım gücünde 45 dolarlık azalma gerçekleşmiştir. 2002 yılında kişi başına kamu borcu 3 bin 676 TL iken, 2015 Ocak’ta 7 bin 995 TL’ye çıkmıştır. 2002 yılında kişi başına düşen borç miktarı 1.963 TL iken 2014 yılında bu rakam 5 bin 107 TL’ye çıkmıştır. AKP döneminde tüketici kredileri 2,3 milyar TL’den 281,9 milyar TL’ye çıkmıştır. 2002’de 4,3 milyar TL olan kredi kartı borçları 2014 yılında 86,8 milyarTL’ye yükselmiştir. Merkez Bankası'nın yıllık yüzde 7,5 faizini acımasızca eleştiren Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşımızın yıllık yüzde 324 üzerinde faiz ödemesine seyirci kalmaktadır. Türkiye AKP döneminde gelir dağılımında en adaletsiz 2. ülke konumuna çıkmıştır. Türkiye’de 43,5 milyon vatandaşımız maddi yoksunluk içinde yaşamaktadır. OECD gelir eşitsizliği 2014 raporuna göre, Türkiye servetin en adaletsiz paylaşıldığı Meksika'dan sonra ikinci ülke olmuştur. 2002 yılında asgari ücretli çalışanımız 100 TL ile 270 metreküp doğalgaz alabilirken, bu gün sadece 92 metreküp doğalgaz alabilmektedir. 2002 yılında asgari ücret maaşıyla 920 tane simit alınabilirken, bu gün 632 simit alınabilmektedir. Bu rakamlar ülkenin gerçek ekonomik rakamlarıdır, 2-3 adet kamu binası yapmak büyüme değildir. Büyüme; iş, aş, adil servet dağılımıdır, kamu ihaleleri ile yandaşı korumak değildir.”