Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde, 14 ay önce hizmete giren 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin elektriğinin bağlanmadığı ortaya çıktı. Liseye, diğer okullardan çekilen kablo ile elektrik veriliyor. Elektriği bağlanamayan okulda öğrencilerin, akıllı tahtadan yararlanamadıkları, tablet alamadıkları belirtildi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yeni binasını yapan müteahhit Ayhan Akdeniz, projeye göre okulu bitirdiğini belirtti. Ayhan Akdeniz, projede trafo çizilmediği için elektriği olmayan okulu geçici kabul ile teslim ettiğini söyledi. Akdeniz, trafoyu daha sora yaptığını belirterek, “Okulu, ruhsatı alındıktan sonra TEDAŞ elektriği bağlarsa kesin kabul ile teslim edeceğim.” şeklinde konuştu.
Lisenin elektrik ihtiyacı, demir korkulukların üzerinden kablo çekilerek diğer okullardan karşıladığı tespit edildi. Bahçe Milli Eğitim Müdürü Üzeyir Aksoy, yeni binanın trafo ihalesinin sonradan yapıldığını ve kamudaki işleyişin uzaması nedeniyle okulun bugüne kadar elektriksiz kaldığını belirtti. Milli Eğitim Müdürü Aksoy, trafonun gecikmesi nedeni ile Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin elektrik ihtiyaçlarını, önce İmam Hatip Ortaokul binasından, sonra Bahçe Meslek Yüksek Okulu’ndan karşılandığını söyledi. Aksoy, alınan elektriğin gücünün yeterli olmadığı için akıllı tahtaların kullanılamadığını belirtti.
Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Sinan Kuman, elektrik olmadığından dolayı akıllı tahtayı kullanamadıklarını belirterek, yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi. Sinan Kuman, akıllı tahtayı kullanamadıkları için tablet de alamadıklarını sözlerine ekledi.
Öğrencilerden Vedat Çetin, akıllı tahtanın nimetlerinden faydalanmak istediklerini belirterek, elektrik probleminin Türkiye’ye yakışmadığını, sorunun biran önce çözülmesini gerektiğini ifade etti.