UKDER Uluçam Köyü Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Doru, Bursa’nın dağ ilçelerini birbirine bağlayan 14 kilometrelik bölünmüş yolun 2 yılda sadece 2 kilometresinin yapılmasına tepki gösterdi.

UKDER Başkanı İsmail Doru, dağ yöresindeki 14 kilometrelik bölünmüş yolu yerinde inceledi. Bölünmüş yolda 2 yılda sadece 2 kilometreye ulaşıldığını belirten Doru, “Dağ yöresini ulaşım bakımından ilçeleri birbirine bağlayacak olan yolun 2 yılda ancak 2 kilometreye ulaşan yolumuz demek ki 14 yılda tamamlanacak.” dedi.

Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir yol yapımının olmadığını belirten UKDER Başkanı İsmail Doru, “Bizi yöneten siyasi otorite yaptığı bu uygulamalarla dağ yöresiyle resmen alay etmektedir. İki yıldır çile çekilmesine rağmen bir arpa boyu yol gidilememiştir. Şu an yine sıfırdan başlanmış, siyasi otoritenin duble yolları, duble olarak çökmüştür. Tek kepçeyle yol temizleme çalışmaları içler acısı bir durumda. Dağ yöresini bu olumsuzluklara layık gören siyasilerin hak ettikleri cevabı sandıkta alacaklarından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Artık boş vaatlere karnımız tok.” şeklinde konuştu. Yollarının bir an önce yapılmasını isteyen UKDER Başkanı İsmail Doru, göçün de ancak bu şekilde önleneceğini sözlerine ekledi.