Adana’da 14 Mart Tıp Bayramı’nda bir doktor hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Darp edilen doktor alnından yaralandı. 40 yaşındaki Dr. Atilla Silibolatlaz, darpla ilgili kesin rapor almak için Adli Tıp Kurumu’na başvuracak. Olayla ilgili 5 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, trafik kazası geçiren bir vatandaş, Çukurova Devlet Hastanesi’nde ilk tedavisi yapıldıktan sonra göğüs cerrahisi konsitasyonu yapılması amacıyla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne sevk edildi. İddiaya göre, acil serviste hastanın filmlerini inceleyen Dr. Atilla Silibolatlaz, göğüs cerrahisi doktoruyla görüştü. Yaklaşık 10 kişi oldukları ifade edilen hasta yakınlarından acil servisin dışına çıkmalarını isteyen Silibolatlaz, hastanın filmini bir yakınına gösterirken, diğer şüphelilerin saldırısına uğradı. Yere düşen Dr. Atilla Silibolatlaz, kafasından ve vücudunun değişik yerlerinden darp edildi. Özel güvenlik ekipleri ve polis tarafından zanlılar uzaklaştırıldı. Silibolatlaz’ın alnında çizikler oluştu. Hastanın hastaneye girişinden sonraki beş dakika içinde yaşanan dayla ilgili Dr. Atilla Silibolatlaz, gözaltına alınan şüpheliler H.Ö., S.Ö., S.Ö., S.Ö., ve A.P.D.’den şikayetçi oldu.

Şahıslar ifadeleri alınmak üzere Polis Merkezi’ne götürüldü. Doktora uygulanan şiddet hastanenin de güvenlik kamerasına yansıdı. Konuya ilişkin Silibolatlaz’un polis kayıtlarına geçen beyanları şu şekilde: “Saat 10.30 sıralarında tedavisini yapmakta olduğum bir hastanın yakınları kalabalık bir grup olarak yanıma geldi. Hastayla ilgilenmediğimi söyleyerek, sözlü saldırıya başlamaları üzerine bende ‘hastayla ilgilendiğimizi, kendilerinin kalabalık olduğunu, hasta başında bir kişi kalsın, gerisi dışarıya çıksın’ diye uyardım. Erkek bir şahıs bana cebinden cüzdanının çıkarıp, ‘sen doktorsun, bende memurum’ diye bağırıp, polis havası oluşturarak tartışmayı alevlendirdi. Sonrasında büyük kalabalık grup, saldırarak beni yaraladı. Yüzüme yumruk attılar. Yere düştüm. Yerdeyken bile bu şahıslar beni darp etmeye devam ettiler. Şahıslardan şikayetçiyim.” Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hakan Şen ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Suntur, meslektaşları Dr. Atilla Silibolatlaz’a ‘geçmiş olsun ziyaretinde’ bulundu.

'AKP'NİN SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM POLİTİKALARI HALKI DOKTORUN ÜZERİNE GÖNDERİYOR'
Son zamanlarda hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığını vurgulayan Dr.Hakan Şen, meslektaşlarının zor koşullarda çalıştığını dile getirdi. Şen, “Bugün saldırıya uğrayan arkadaşımızı düşünün. 36 saat hastanede nöbet tutan biri. Maalesef AKP’nin uyguladığı ‘sağlıkta dönüşüm politikaları’ halkı doktorun üzerine göndermekte. Sistemin sorumlusu olarak hekimler gösterilmekte. Bu nedenle son zamanlarda hekim ve sağlık çalışanları yoğun şekilde saldırıya uğramakta.” dedi.

14 MART TIP BAYRAMI’NDA 'BEYAZ YÜRÜYÜŞ'
Bu arada Dr. Atilla Silibolatlaz’un darp edildiği saatlerde Adana Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile ‘Hekimler ve halk el ele sağlıklı bir geleceğe’ sloganıyla ‘Beyaz Yürüyüş’ adıyla bir etkinlik düzenledi. Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut ile çok sayıda hekim ile sağlık çalışanın katıldığı grup, Uğur Mumcu Meydanı’ndan Atatürk Parkı’na kadar yürüdü.