Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 – 9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek ‘15. Edebiyat Günleri’, ‘Ortadoğu’yu Yazmak’ temasıyla hayata geçiriliyor.

‘15. Edebiyat Günleri’nin tanıtım toplantısı Mahfel Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın tüm değerleriyle geleceğe taşındığını söyledi.

Bursa’nın her alanda olduğu gibi kültür ve sanatta da öncü olduğunu ifade eden Altepe, şunları dile getirdi: “Edebiyat, duygu ve düşüncelerimizin estetik bir ifadeyle dile getirilmesi olduğu kadar toplumsal ahlaki yapının inşasında önemli bir yeri vardır. Türk edebiyatı, hem sözlü hem de yazılı anlamda zengin bir geleneğe sahiptir. Orhun Yazıtları, Türk dünyasının toplumsal yaşamı, kültür ve sanatı konusunda çeşitli yönlerden zengin bilgilerle doludur. İslam uygarlığının etkisiyle gelişmeye başlayan Türk Edebiyatı, 1500 yıllık bir birikimle yolculuğunu sürdürüyor.”

Bursa’nın birçok şair, yazar, din adamı, düşünür ve bilim adamı yetiştirdiğine dikkat çeken Altepe, “Bu şahsiyetler sayesinde Bursa, edebiyat ve sanat alanlarında önemli bir yere sahip olmuş, zengin bir edebi birikime sahip olmuş bir şehirdir. Geleneksel hale gelen ve bu yıl 15.’sini gerçekleştireceğimiz ‘Edebiyat Günleri’ Bursa’nın edebi birikiminin gün yüzüne çıktığı etkinliklerdendir. Bu etkinlik, yüzeyselliğin ve popüler tüketim kültürünün öne çıktığı günümüz toplumsal yaşamında ülkemizin edebiyat ve düşünce ortamına taze bir açılım getirmek için yapılıyor.” diye konuştu.

“ONUR KONUĞU PROF. DR. NORMAN FİNKELSTEİN”

Bursa’da 7-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan programın ‘Ortadoğu’yu Yazmak’ temasıyla düzenlendiğini anlatan Altepe, “Prof. Dr. Mustafa Kara’ya ait edebiyat dergilerinden oluşan sergi ile açılan etkinliğimizin onur konuğu Amerikalı akademisyen Prof. Dr. Norman Finkelstein’dir. Filistin davasını savunan ve kaygısını gönlünde taşıyanların yakından tanıdığı Finkelstein, İsrail’in Filistin’i işgali, Filistin bölgesinin demografik yapısı konularında yazılar kaleme almıştır ve Türkiye’de de ‘misafir akademisyen’ olarak görev alıyor.” dedi.

14 İlden 53 Katılımcı
Etkinliğe 14 farklı ilden 53 yazar, akademisyen ve şairin katılacağını ifade eden Altepe, yedi oturumdan oluşacak konuşmaların yanında Tophane‘de şiir akşamı düzenleneceğini, 9 Mayıs Cumartesi akşamı Türk Halk Müziği sanatçısı Cengiz Özkan’ın konseriyle programın sona ereceğini belirtti.