Balıkesir'de merkeze 40 kilometre uzaklıkta bulunan ve kar sebebiyle yolu kapanan Hisaralan Mahallesi'nde mahsur kalan 15 günlük Muhammet bebeğin imdadına, Karesi Belediyesi ekipleri yetişti. Belediye ekiplerinin yolları açmasının ardından bebek, cankurtaranla hastaneye ulaştırıldı.

Belediye ekipleri, yolları kardan temizleyerek, rahatsızlanan 15 günlük bebeği hastaneye yetiştirdi. Ekipler ayrıca yolda kara saplanmış küçükbaş hayvan yüklü bir kamyonu da kurtardı. Hisaralan Mahallesi'nde 15 gün önce dünyaya gelen Rahmi ile Filiz Şenal çiftinin üçüncü çocukları Muhammet Hakkı Şenal'a, doğumdan hemen sonra sarılık teşhisi koyuldu. Durumunun ağırlaştığını gören anne babası, 112 Acil Sağlık'a haber verdi. Doktorun, bebeğin durumunun ciddi olabileceğini ve hemen şehre gelmeleri gerektiğini söylemesi üzerine yola koyulan aile, kar sebebiyle gidemeyince eve döndü. Durumdan haberdar edilen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Fen İşleri ekiplerine talimat verdi. Bunun üzerine bir gün önce açılan yollar, ekipler tarafından iki greyder ve kar küreme aracıyla yeniden açıldı. Greyderleri takip ederek uzun çabalar sonucu Hisaralan Mahallesi'ne ulaşan 112 ekibi, ise evde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yine zorlu bir sürecin ardından bebeği, Atatürk Devlet Hastanesi Yenidoğan Ünitesi'ne nakletti. Bebeğin durumunun iyi olduğu ve üç gün tedavi gördükten sonra taburcu edileceği öğrenildi.

İlk çocuklarının Ensar ve Burak adlı ikizler olduğunu söyleyen Rahmi Şenal, "Üçüncü çocuğumuz Muhammet Hakkı'ya, doktorlar tarafından sarılık teşhisi koyuldu. Doktor, bebeğin sürekli takip edilmesi gerektiğini söyledi. Biz bebeğin renginin iyice sararması sonucu hemen doktoru aradık ve doktor bize, 'Hemen hastaneye getirin.' dedi. Biz de bunun üzerine yola çıkmak istedik ancak kar nedeniyle gidemedik. Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz, duruma müdahale ederek ekiplerini bizim için seferber etti. Biz, bu karda buraya kimse gelemez diye düşündük ancak köyümüze yaklaşan ekipleri görünce çok sevindik. Devletimizden Allah razı olsun. Biz gelmezler diye düşündük ancak geldiler ve bebeğimizin hayatını kurtardılar." dedi.

Başkan Yılmaz, karla kapalı yollar sebebiyle 112 ekiplerinin müdahale edemediği 15 günlük bebeğin kurtarılması için 40 kilometrelik Hisaralan Mahallesi'nin yolunu açtırdı. Bebeği hastaneye götüren cankurtaran, şehre dönüşte üstü açık kasada yaklaşık 30 küçükbaş hayvanla Telsizler bölgesinde kara saplanan kamyon sebebiyle bir süre trafiğin açılmasını bekledi. Fen İşleri, UEDAŞ ve Karayolları ekiplerinin çalışmasıyla yol trafiğe yeniden açıldı.

Başkan Yılmaz ise yaptığı açıklamada, "Muhammet bebeğin hasta haliyle evde kalmasına gönlümüz razı gelemezdi. Bir an önce o bölgenin yollarını açtık ve bebeğin sağlıklı bir şekilde hastaneye ulaştırılmasını sağladık. Kalp krizi geçiren bir hastamızın bulunduğu kırsal mahallemizin de yollarını açarak, 112 ekiplerinin müdahale etmesini sağladık. Ekiplerimiz, şehir merkezinde ve kırsal mahallelerde 24 saat boyunca kar küreme ve buzlanmayı önlemek için de tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşlarımız, her türlü şikayetlerini 444 99 10 numaralı çağrı merkezimize yapabilirler." dedi. Bu arada Belediye Sağlık ve Sosyal Yardım İşleri ekipleri, bebeğin ailesine yardım paketi verdi.