İzmit Belediyesi, Üçyol Meydan Düzenlemesi Projesi kapsamında 1,5 milyon liraya yaptırdığı ve açılışına dönemin AK Partili vekilleri ile kent protokolünün katıldığı sütunlar, esnafın tepkisi üzerine yıkmaya başladı. Sütunlara harcanan para tepkiyi neden oldu. İzmit'teki bir yerel gazete 'Yazık bu milletin parasına!' başlığıyla tepkisini ortaya koydu.

İzmit'te, Bekirpaşa bölgesini şehir merkezine bağlayan Mehmet Ali Paşa Mahallesi Turan Güneş Caddesi ve Zincirli Kuyu Caddelerinin birleşme noktasında, İzmit Belediyesi tarafından 2012 yılında düzenleme yapıldı. Açılışı 2012 yılında gerçekleştirilen ve 1,5 milyon TL’ye mal olan sütunların açılışına dönemin AK Partili vekilleri ile kent protokolü katıldı. Ancak bölgedeki esnaf düzenlemeden memnun kalmadı. Sütunların dikilmesi ile yolun daraldığını ve işlerinin olumsuz etkilendiğini dile getiren esnaflar, dükkanların önünün kapanması nedeniyle sütunların kaldırılmasını talep etti. Belediye talep üzerine, 3 yıl önce diktiği direkleri yıkmaya başladı. Yıkımın bir haftada tamamlanacağı öğrenildi.

Üçyol’da 40 yıldır kuyumculuk yapan bir esnaf, "2012 yılında yapılan bu sütunlar bize hiçbir fayda sağlamadı. Yaparken bize sormadılar. Şimdide yıkılıyor. Yıkılması doğru bir karardır. Bu sütunlar yolu daraltıyor. Hiçbir faydasını görmediğimiz bu sütunların estetiksel özelliği de yok. Belediye bunları dikerken bize sormadı. Sonra 2 yıl yalvar yakar direkleri yıktırıyoruz." dedi.
Üçyol'da başka bir esnaf ise, "Burası çarşı ile bağlantısı olan tek noktadır. Zamanında yapılan yanlıştan dönülmüştür." açıklamasında bulundu.

İzmit'teki bazı yerel gazetelerde harcanan paraya tepki gösterdi. Kocaeli Gazetesi 'Yazık bu milletin parasına!' başlığıyla tepkisini ortaya koydu. Gazetenin köşe yazarı M. Tanzer Ünal, yazısında 'Direklerin parası halkın cebinden mi çıkacak' diye sordu. Ünal, yazısının bazı bölümlerinde şu ifadelere yer verdi: "Hesapsız kitapsız para harcayan kamu yöneticilerine kızıyorum. Harcadıkları paranın sorumluluğunu duymuyorlar. Para cebinden çıkmıyor ya… Para devletin ya… Harca gitsin! Acaba o para kendi parası olsa, böyle mi davranır? Kılı kırk yarar… Getirisine götürüsüne bakar… İyi de şimdi bu yanlış yatırımın bedelini neden millet cebinden ödesin? Yazık değil mi milletin parasına?"

İzmit Belediyesi de konuyla ilişkin açıklama yaptı. Sütunların, 2012 yılında İzmit Belediyesi ile Kocaeli Üniversitesi işbirliği ile ve bölge esnaflarının onayı alınarak, Üçyol Meydan Düzenleme Projesi kapsamında yapıldığı belirtildi. Açıklamada, bölge esnafının ve halkın onayı alınarak yapılan projede yine esnafın isteğiyle projenin küçük bir parçası olan sütunların kaldırıldığı ifade edildi.