Bu yıl 15.'si düzenlenecek Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Suruç'ta yaşanan katliamın ardından iptal edildi.

Festival 7-8-9 Ağustos tarihlerinde Tunceli’de düzenlenecekti. Munzur Kültür ve Doğa Festivalinin iptaline ilişkin Tunceli Belediyesi tarafından Belediye binası önünde açıklama gerçekleştirildi. Aralarında Mazgirt, Pülümür, Hozat,Nazımiye, Ovacık, Akpazar Belediye Başkanlarınında bulunduğu açıklamada söz alan Tunceli Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun, Suruç’ta yaşanan saldırı sonucu hayatını kaybeden gençlerin anısına 15.Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin gerçekleştirilmeyeceğini duyurdu.

Festivalin gerçekleştirileceği bu süreçte Suruç’ta yapılan katliamın Dersim halkını derinden yaraladığını ifade eden Eşbaşkan Nurhayat Altun, “Bizler acıları en derin haliyle yaşayan ve zulme karşı direnen bir halkın evlatları olarak Suruç’ta yaşanan bu katliama sesiz kalmayacağımızı, şehit düşen ve yaralanan evlatlarımızın hayallerini sahipleneceğimizi bu açıklama ile dile getirmek istiyoruz.”dedi.

Suruç’ta hayatını kaybeden gençlerin okul ve çocuk parkı için kampanya yürüttüklerini hatırlatan Altun, şunları kaydetti: “Sosyalist- enternasyonalist mücadele ruhuna sahip Gençlerimiz 'Birikte direndik, birlikte inşa edeceğiz’ şiarı ile kobaniye okul ve çocuk parkı yapmak için gidiyorlardı, aylardır yaptıkları kampanyanın ürünlerini ulaştırmak için oradaydılar. Devrimci-enternasyonal mücadeleye katkı sunmak için Suruç’a giden gençlerimize yapılan saldırıyı ve katliamı şiddetle kınıyoruz, tüm devrimciler ve yurtseverler nezdinde bu güne kadar toprağa düşenlerin ölümü yenip ölümsüzleştiği inancımızla, Dersim halkı olarak, Munzur Kültür ve Doğa Festivali'ni, Suruç’ta şehit düşenlerin anısı gereği bu sene Dersim merkez, Mazgirt, Nazimiye, Ovacık, Pülümür, Hozat ilçeleri ve Akpazar beldemizde gerçekleştiremeyeceğimizi belirtiyoruz.”