Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde 13’ü kadın 15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği kazadan sonra, Salihli-Gölmarmara karayolunda makyaj çalışmalarının başladığı bildirildi. Feci kazada hayatını kaybeden 15 kişinin yaşadığı Salihli ilçesine bağlı Çökelek köyünde ise acı devam ediyor. Eşini, annesini, kızını, kardeşini, babasını kaybedenler, evlerinde taziyeleri kabul ediyor. Kazadan yaralı olarak kurtulan tek kişi olan Gülderen Kılınç (55)’ın ise Manisa Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Gülderen Kılınç'ın eşi Tacettin Kılınç (57) ve oğlu Sadettin Kılınç (28) da Gülderen Kılınç’ın sağlığına kavuşması için hastanede bekleyişlerini sürdürüyor.

15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği Çökelek köyü azası Mustafa Yılmaz, kazanın yaşandığı Salihli-Gölmarmara karayolunda makyaj çalışmalarının başladığı bildirdi. Her yıl sadece asfaltlama çalışması yapıldığını belirten Yılmaz, “Zift döküp üzerine asfalt atıyorlar. Ardından üzerinden silindirle geçiyor. Yani şu anda bu yolda makyaj yapıyorlar. Bu çalışmanın kazadan hemen sonra yapılması insanları şaşırtıyor. Bu çalışmanın yapılması için 15 kişinin ölmesi mi gerekiyordu? Yani burada şu anda sadece makyaj yapıyorlar. Kazanın meydana geldiği yolda herhangi bir yol genişletme çalışması falan yapılmıyor.” dedi.

Bu çalışmalar için çok geç kalındığını, bu yolun 1999 yılından beri bitirilemediğini dile getiren Mustafa Yılmaz, “Bu yolda bu zamana kadar meydana gelen kazalarda onlarca kişi hayatını kaybetti. Son olarak köyümüzden 15 canı daha kazada kaybettik. Bunun çok büyük acısını yaşıyoruz. Bu acı yıllarca devam edecek ve unutulmayacak. İnsanların bu acısını kimse de unutturamaz. Başka acıların yaşanmaması için yıllardır bitirilemeyen bu yolun bir an önce bitirilmesini istiyoruz.” diye konuştu.