Bursa'da biri 1,5 diğeri 8 yaşındaki iki çocuğun at üzerindeki gösterisi görenlerden alkış aldı. 1,5 yaşındaki Ceylin'in ağlamadan bindiği atla tur atmanın keyfini yaşaması görüntelere yansıdı.

Zihinsel engelli çocukların topluma kazandırılması amacıyla terapi için alınan atların bulunduğu çiftlikte 7'den 70'e isteyen herkes ata binmenin keyfini yaşıyor. Bursa Zihinsel ve Ruhsal Engelliler Derneği (ZEDEM) Başkanı Nejat Gürlük, çiftlikte zihinsel engelli çocukların terapisi amacıyla kullanılan atların hafta sonları vatandaşların ilgisini çektiğini söyledi.

Çiftlikte ata binmeye gelen çocuklar arasında 1,5 yaşındaki Ceylin isimli çocuğun performansı ise dikkat çekiyor. 'Henüz 1,5 yaşında ama geleceğin jokeyi olacağı şimdiden belli' dedirten minik Ceylin, annesi ve babasının uzaktan yaptığı gözetmenliği eşleğinde atla tur attı.

DÖRT NALA KOŞTURUYOR

İlkokul 3. sınıf öğrencisi, 8 yaşındaki Yağız Uyan'ın performansı da dikkat çekiyor. Ata binmeyi çok sevdiğini belirten Yağız, ata biner binmez kısa sürede dört nalla atı koşturabiliyor. Usta jokeyler andıran Yağız, "Dört senedir ata biniyorum. Ata binmeyi babamdan öğrendim. Burada da ata binmeyi biraz ilerlettim.Ata binerken sevdiklerimi düşünüyorum. Atla aramızda bir uyum var. Jokey olmayı istiyorum. Atları çok seviyorum. Çok iyi bir jokey olacağıma inanıyorum." dedi.