Özgürlükçü Hukukçular Derneği, halkı kin ve düşmanlığı tahrik ettikleri gerekçesi ile yaklaşık 150 sosyal medya hesabı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, hakaret, halk arasında panik ve korku oluşturdukları gerekçesi ile yaklaşık 150 sosyal medya hesabı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda söz konusu hesaplardan yapılan paylaşımlarda kamu düzeninin ve toplumsal barışın tehdit edildiği ileri sürüldü. Suç duyurusu ile birlikte yaklaşık 150 sosyal medya hesabı da savcılığa iletildi.

Suç duyurusu sonrası yapılan yazılı açıklamada, “Tespit edilen yaklaşık 150’ye yakın hesapların sahipleri hakkında, kin ve düşmanlığı körükleyici, şiddete yöneltici, suç işlemeye tahrik edici, hakaret ve tehdit içeriğine sahip paylaşımlar anayasal bir suç oluşturduğundan sosyal medyadan yapılan bu paylaşımlarla ilgili suç duyurusunda bulunulmuş ve tahrik edici söylemler devam ettiği sürece de tüm bu söylemler hakkında suç duyurusunda bulunulacağını bildiririz.” denildi.