Milli Eğitim Bakanlığı'nın verilerine göre 4 yılını dolduran 16 bin 559 eğitim kurumu müdürünün müdürlük görevi sona erdi. Yapılan değerlendirme sonucunda 75 ve üstü puan alan 8 bin 156 eğitim kurumu müdürünün ise aynı veya diğer eğitim kurumlarında yöneticilik görevi uzatıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesine cevap verdi. Bakanlığın 2014-2015 eğitim öğretim yılı istatistiki verilerine göre; Türkiye genelinde toplam 9 bin 919 okulda (İlkokul+Ortaokul) ikili, 34 bin 593 okulda (İlkokul+Ortaokul) normal öğretim yapıldığını dile getiren Avcı, ortaöğretim kurumlarında (Genel+Mesleki) toplam bin 85 okulda ikili, 11 bin 29 okulda ise normal öğretim yapıldığını ifade etti.

Türkiye genelindeki derslik ihtiyacı standart ve objektif kriterler kullanılarak il ve ilçeler bazında tespit edildiğini ve bütçe imkânları ölçüsünde bu derslik ihtiyaçlarının karşılandığını anlatan Bakan Avcı, şöyle devam etti: "Bu kapsamda 2003-2014 yılları arasında Türkiye genelinde toplam 234 bin 473 derslik yapılmış olup bu yöndeki özverili çalışmalar devam etmektedir. Özel eğitim öğretim desteğine 318 bin 23 öğrenci başvuru yapmış olup bu öğrencilerden 253 bin 768 öğrenci tercih yapmıştır. Tercih yapanlar arasından 185 bin 357 öğrenci özel okul teşvik kapsamında okullara yerleştirilmiş ancak 168 bin 310'u yerleştirildiği özel okullarla sözleşme yaparak 2014-2015 eğitim öğretim yılında teşvik almaya hak kazanmıştır. Eğitim öğretim desteğine başvuran okulların tespitinde yürürlükteki mevzuat hükümlerine göre değerlendirme yapılmaktadır. Bu kapsamda eğitim öğretim desteği uygulama kılavuzu ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde şartları taşımayan okullar teşvikten yararlanamamıştır. Taşımalı eğitim kapsamında okula devam eden öğrenciler yemek ve servis hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanmaktadırlar. Bakanlığımızca 2014 Eylül döneminde gerçekleştirilen öğretmen atamalarında en fazla kontenjan Sınıf Öğretmenliği, ikinci en fazla kontenjan ise İngilizce alanı için ayrılmıştır. Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumu yöneticiliklerine görevlendirme iş ve işlemleri Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre valiliklerce yürütülmektedir. 14.03.2014 tarihi itibarıyla dört yılını dolduran 16 bin 559 eğitim kurumu müdürünün müdürlük görevi sona ermiştir. İlgili yönetmelik hükümlerine göre yapılan değerlendirme sonucunda 75 ve üstü puan alan 8 bin 156 eğitim kurumu müdürünün ise aynı veya diğer eğitim kurumlarında yöneticilik görevi uzatılmıştır."