Bursa’da, düğünde attığı silahla 16 yaşındaki Beyza Özer’in ölümüne sebep olduğu için tutuklanan 50 yaşındaki Ahmet Ülger için ömür boyu hapis talebi ile dava açıldı.

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Ovaakça Karabalçık Mahallesinde 15 Ağustos tarihinde meydana geldi. Babaannesi Hasene Sevinç ile komşularının düğününe giden Beyza Özer, tavuk alma eğlencesi sırasında muhtar Kasım Çiçek’in akrabası Ahmet Ülger’in ataya ateş ettiği silahından çıkan kurşunla vuruldu. Babaannesi ile birlikte yaralanan lise üçüncü sınıf öğrencisi Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı, ancak kurtarılamadı. Babaanne ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

Jandarma tarafından yakalanan 4 çocuk babası Ahmet Ülger, 'yaralamak' suçundan çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Beyza Özer’in ölümü üzerine tekrar ifadeye çağrılan Ülger’in, “Havaya sadece ben ateş etmedim, başkaları da attı. Beyza Özer'i görmedim.” dediği öğrenildi. Ülger, nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hakkındaki savcılık soruşturması tamamlanan Ahmet Ülger hakkında, Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.