Anne Gülseven Can, Ramazan ayının başında kızlarının kendi harçlığını çıkarmak için tarlaya çalışmaya gittiğini söyledi. Burada bir erkekle tanıştığını ve beraber kaçtığını ifade eden Can "Daha sonra biz jandarmaya başvurduk ve bir hafta sonra kızımı kaçıran aile jandarma ekiplerine kızımı teslim etti. Daha sonra ben kendisiyle Kahramanmaraş'ta oturan abisinin yanına gittik. Burada 10 gün kaldıktan sonra 16 Ağustos Cuma günü akşamı ablasının düğünü için tekrar geri geldik. Ablasının düğününden beş gün sonra yani 21 Ağustos Çarşamba günü sabahı kızım evden tekrar kaçırıldı." dedi.
Kızının öğretmen olmak istediğini, bu sene lise son sınıfta çocuk gelişimi bölümü okuduğunu dile getiren anne, kızının bir an önce eve teslim edilmesi çağrısında bulundu. Anne Can şöyle konuştu: "Benim kızım daha 16 yaşında. Tek başına karar verebilecek yaşta değil. Benim kızım bu zamana kadar asla benim sözümden çıkmamıştır. Daha kendisine bir tokat dahi atmış değiliz. Benim kızım bir erkekle kaçacak düşüncede olan bir kız değildi. Onun hedefleri, hayalleri vardı. Okulunu bitirdikten sonra üniversiteye gidip öğretmen olacaktı. Ne olur yavrumu evladımı kaçıran kişiler beni duysun, yavrumu bana geri getirsin. Ben onu her haliyle kabul eder ve bağrıma basarım " 
Acılı baba Mevlit Can ise kendilerine kimsenin yardım etmediğini dile getirdi. Baba Can, "Savcılığa gittim. 'Kendi kaçtığı için biz bir şey yapamayız' dediler. Jandarmaya gittim. Ben 'Kızım şunlarda, şuralarda' diyorum. Onlar da yetki olmadığını söylüyor. Ben şimdi ne yapayım, kime başvurayım? Savcılık ve jandarma bize sahip çıkmazsa ben nerelere gideyim? Yetkililere buradan seslenmek istiyorum. Lütfen bizim kızımı bulun ve bize teslim edin. Bizim kızımız daha ufacık. Evlenecek ve kendi kararlarını alacak yaşta değil. Lütfen bize yardım edin. 16 gündür yavrumuzun hasreti ile yanıp tutuşuyoruz." şeklinde konuştu.