Balıkesir'in Havran ilçesinde bu sabah, Suriyeli sığınmacıların bulunduğu bir minibüs kaza yaptı. Kazada 9 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı. Uyuduğu tahmin edilen şoförün 18 kişilik minibüste 40 kişi taşıdığı, ölü sayısının bu yüzden arttığı belirtildi.

Kaza, saat 07.30 sıralarında, Balıkesir-Havran karayolunun Şapçı rampasında meydana geldi. İddiaya İstanbul’dan dün gece saatlerinde 34 JV 4635 plakalı minibüse binen 40 Suriyeli mülteci, Balıkesir’in Ayvalık ilçesine doğru yola çıktı. Minibüs, sabah saatlerinde Edremit ilçesine 22 km. kala, yol kenarındaki istinat duvarına çarpıp takla attı. Şoförün uyuduğu iddia edilen kazada minibüs hurdaya dönerken içinde bulunan 40 kişiden sekizi olay yerinde, bir kişi ise kaldırıldığı Edremit Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Yaralılardan 18’i Edremit Devlet, 5’i Edremit Özel Körfez, 5’i Balıkesir Devlet, 3’ü Burhaniye Devlet hastanelerinde tedavi altına alındı.

Kazanın ardından, olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve itfaiye aracı sevk edildi. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ve Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz da giderek incelemelerde bulundu. Polis ve jandarma ekiplerinin tedbir aldığı Balıkesir-Edremit yolu trafiğe kapanırken uzun bir araba kuyruğu oluştu. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.