Zonguldak’ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesinde ikamet eden 2 çocuk babası vatandaş, yanına yaklaşık 150 bin lira alarak kaçan 18 yıllık eşi tarafından terk edildi.

Eşi Cemil Ç.’ye(42) iş yerinde esnaflık yapmasının yanı sıra AK Parti Belde Kadın Kolları yönetim kurulu üyesi olan 2 çocuk annesi Meyram Ç.(35), akrabası olarak tanıttığı bir şahısla kaçtı. 6 ay önce yaşanan olayın şokunu üzerinden atamayan Cemil Ç., iş yerlerini kapatarak eşini aramaya başladı.

İddiaya göre beldede kasap, lokanta ve kömür üzerine işyerleri bulunan Cemil Ç., dükkanlarının işletmesini eşinin üzerine yaparak kendisi de hidroelektrik santrali inşaatında ustabaşı olarak çalışmaya başladı.

Dükkanları işleten ve aynı zamanda AK Parti Çaydeğirmeni Kadın Kolları Başkanlığı’nda görev yapan eşi Meyram Ç., geçen 30 Ocak'ta 17 ve 9 yaşlarındaki oğullarını da yanına alarak evi terk etti. Eşinin "Keşke bir kere candan sarılsaydın bize. Gün gün ölüyorum yanında fark etmedin bile. Varsa yoksa HES. Aileni unuttun" yazılı notunu gören Cemil Ç., kredi kartları ve iş yerlerinden temin ettiği yaklaşık 150 bin lirasını da almasıyla ikinci şoku yaşadı.

Meryam Ç.’nin kaçmadan önce bir arkadaşına ise “Sebebini sorma kendime itiraf etmeye söylemeye bile korkuyorum. Ama emin ol gittiğim yoldan dönüşüm yok artık. Ne olursa olsun dönüşüm yok. Canım çok acıyor. Bunu yapmasaydım çok can yanacaktı. İnsanların canı yanacaktı hem de çok” yazılı mektup bıraktığı öğrenildi.

İstanbul’a kaçtığı annesinin başka biriyle evleneceğini öğrenmesi üzerine büyük oğlu eve geri dönen baba, 5 aydır görmediği küçük oğlunu arıyor.

İzini kaybettiren Meryam Ç.’nin İstanbul Silivri Aile Mahkemesi’ne boşanma davası açtığını belirten Ç., her şeye rağmen eşini affetmeye hazır olduğunu kaydetti.

Eşinin kendisini terk etmesiyle dünyasının karardığını anlatan Cemil Ç., “Sonradan öğrendiğime göre eşim benden habersiz birisiyle internetten gizli gizli görüşüyormuş. Onunla kaçmadan evvel iki ayrı bankadan yüklü miktarda para çekmiş ve iki ayrı kredi kartından para kullanmış. Kaçtığı kişiyi bize akrabası olarak tanıtıyordu. Eşim en son AK Parti’de belde başkan yardımcısıydı. Ondan önce kadın kolları başkanlığında görev almıştı.” ifadesini kullandı.

Eşine evine dönme çağrısı yapan Cemil Ç., şunları söyledi: “Yurt dışına kaçma durumları var, çocuğuma pasaport çıkartmışlar. Bana çocuğumu göstermiyor, devamlı kaçıyor. 5 aydır çocuğumu göremiyorum. Bu konuda yetkililerden yardım istiyorum. Eşime sesleniyorum: Bizim çocuklarımız var, yuvana dön. Her insan hata yapabilir, biran önce uyan aklını başına topla, geç kalmış değilsin.”