19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Elbistan, Göksun, Andırın ve Türkoğlu, Afşin ve Pazarcık'ta çelenk sunma törenleri düzenlendi.

Elbistan'da Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelengi sunuldu.
Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan facia nedeniyle daha önceden planlanan etkinlikler iptal edildi.

Törene, kurum amirleri, okul müdürleri ve siyasi parti temsilcileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

- Göksun

 Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Soma şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşundan bulunuldu.
Törene, Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Abdullah Yaylamış, Kamu Kurum Amirleri, STK Temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

- Andırın

Atatürk Ortaokulu önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Andırın Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Halil İbrahim Doğan tarafından Atatürk Büstü'ne çelenk sunuldu.

Törene, Kaymakam Alper Çifci, Garnizon Komutanı J.Yüzbaşı Hakan Üzümcü, Belediye Başkanı Baki Tezcan, daire amirleri ve sivil toplum örgütleri katıldı.

- Türkoğlu

Hükümet konağı önünde düzenlenen törende saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Fatih Bozdoğan tarafından Atatürk büstüne çelenk sunuldu.

Törene, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

- Afşin

Hükümet Konağı önünde başlayan törene katılanlara öğrenciler tarafından Soma'da meydana gelen maden faciası nedeniyle siyah kurdele takıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Erdoğan'ın Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla tören sona erdi.

Programa Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Garnizon Komutan vekili Üsteğmen Ali Erol, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile ilgililer katıldı.

- Pazarcık

Pazarcık Hükümet Konağı önünde dazenlenen tören Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yahya Çoraplı'nın Atatürk'ü anıta çelenk sunmasıyla başladı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi.

Kaymakam Mehmet Boztepe, AA muhabirine yapüığı açıklamada, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen Faciadan dolayı buruk bir bayram kutladıklarını ve ülkede böylesi bir felaketin bir daha yaşanmamasını temenni etiiklerini belirterek, hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet yakınlarına sabır diledi.