Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. 
     Kabakçı, Batıpark Spor Salonunda devam eden kutlamalarda yaptığı konuşmada, adını tarihe altın harflerle yazdırmış Mustafa Kemal Atatürk'ü ve kurtuluş mücadelesinin başlangıcının 94. yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirtti. 
     19 Mayıs'ın Türk Milletinin dirilişinin, ayağa kalkışının ilk adımı, esarete ve teslimiyete hayır dediği gün olduğunu ifade eden Kabakçı, "Binlerce yıllık Türk tarihinde bir çok önemli dönüm noktaları olmuştur fakat Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışı bu dönüm noktaları içerisinde belki de en önemlisidir. Bu tarihte milletimiz tüm onur ve asaletiyle kendi makus tarihini tersine döndürmeye başlayarak esaret altında var olunmayacağını tüm dünyaya haykırmıştır" dedi. 
     Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu, tekvando, judo ve güreş takımları gösteri sundu. Düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 
     Törene, Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkan Vekili Cevdet Kabakçı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, resmi kurum müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.