Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 96. yıldönümü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Gaziantep’teki saygı duruşu ve çelenk koyma etkinliğine katılmayan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e tepi gösteren CHP’li heyet tören alanını terk etti. “Artık şehitlerimizin anısına bir saygı duruşunu bile çok görüyorlar” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, “Bize davetiye gönderen valilik ama, kendisi programa katılmıyor. Bunlar hangi bayrama katılacak acaba merak ediyorum.” şeklinde tepki gösterdi.

Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında saygı duruşu ve çelenk koyma etkinliğine Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katılmadı. Duruma tepki gösteren CHP’li heyet, saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası Atatürk Anıtı’na koyulan çelengin ardından tören alanını terk ederek, halkoyunu ve jimnastik gösterilene katılmadı.

Duruma tepki gösteren CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için atılmış ilk adamın anısına olarak bir kutlama töreni. Şehitlerimiz var onlar için saygı duruşunda bulunuyoruz, İstiklal Marşı okuyoruz. Bize davetiye gönderen valilik ama kendi katılmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katılmıyor. Bunlar hangi bayrama katılacak acaba merak ediyorum. Bugün sadece Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanan bir gün değil, Atatürk’ü anma, şehitlerimizi yad etme, 96 yıl öncesine dönme, onların anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak yapılan bir tören. Ama Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katılmıyor. Bunlar ülkenin bayramlarını da değiştirmeye başladılar. Geçmişimize olan saygıyı da değiştirmeye başladılar. Bunlar doğru şeyler değil, bu tür şeyler ülkeyi bölmeye yönelik hareketler.” dedi.

'19 MAYIS'A KATILMAYACAKLAR DA HANGİ PROGRAMA KATILACAKLAR'

19 Mayıs törenlerine katılmayacaklar da hangi programa katılacaklar diye soran Şeker, “Bizde bu duruma tepki göstererek, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından devam eden törenlere katılmadan alandan ayrıldık. Bu törene katılmayacaklar da neye katılacaklar? Bu töreni vali ve belediye başkanı ile birlikte yapmak isterdim. Halkla kucaklaşarak bir tören yapılmasını isterdim. Şehitlerimizin anısına bir saygı duruşunu bile çok görüyorlar.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Vali Yerlikaya saygı duruşu ve çelenk koyma etkinliği bittikten sonra jimnastik ve halk oyunu programına katıldı.