Konutlarda en sık hasar dâhili suya, en yoğun hasar ise yangın ve hırsızlığa bağlı olarak meydana geliyor. En sık görülen hasar sel ve su baskınından ileri geliyor. İstanbul'da Alibeyköy, Kağıthane gibi bölgelerde sel ve su baskınından dolayı hasarların oranı büyük.

Hasarların yoğunluğu ele alındığında yangın ve hırsızlık konutlar için önemli risk nedenleri. Avcılar, Sefaköy, Yenibosna ve Bahçelievler'de hırsızlık nedeniyle hasarların diğer bölgelerden çok olduğu anlaşılıyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı verilerine göre Ağustos ayı sonunda 6 milyon konutun olduğu İstanbul'da karşılaşılan yangın hasarı sayısı 3 bin 522 adet. Hasarların en çok Ocak ayında ve saat 12.00-18.00 saatleri arasında meydana geldiğini ifade ediliyor. Bu yangınların çoğu kısmi hasar. İstanbul'da ev hasarlarına neden olan yangınlar yaygın olarak sigara ve elektrik kontağı olmak suretiyle iki nedenden ileri geliyor. 

Cam ve çilingir hizmetleri için talep artıyor. “İstanbul ve İzmirliler için anahtarlarını evde unutuyorlar” yorumu yapılabilir. Yine İstanbul aldığı su tesisatı hizmeti ile birinci. Antalya ise en çok cam asistans hizmeti alan il.

Generali Sigorta sunduğu Mini Evim, Mini Evim Ekstra konut sigortası ürünleri ile 45 liradan başlayan fiyatlarla güvence sunuyor. Konut poliçesi kapsamında bina, eşya dekorasyon/sabit kıymetler ve konut içinde yer alan cam ve aynalar yangın, hırsızlık, dâhili su ve sel-su baskını gibi risklere karşı korumaya alınıyor. Konut sigortası ürünlerinden kiracılar da yararlanıyor. 


Mini ve Mini Evim Ekstra ürünleri asistans hizmetlerinden çilingir, cam, su tesisatı, ambulans ve evde hekim muayene, tıbbi bilgi ve danışmanlık ile bilgi hattı hizmetleri ile araç çekici hizmeti, otel konaklama poliçe kapsamı dahilinde ücretsiz olarak veriliyor.