Atatürk Meydanı'nda toplanan grup, ortak açıklama öncesi İstiklal Marşı okudu, saygı duruşunda bulundu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.

Kahramanmaraş Baro Başkanı Vahit Bağcı, grup adına yaptığı açıklamada, Ermeni diasporası ve Ermeni lobilerinin, Türkiye'nin dış politikasını baskı altına almaya çalıştığını söyledi. 

Osmanlı Ermenilerinin, Birinci Dünya Savaşı yıllarında güvenlik amacıyla yer değişikliğine tabi tutulduğunu belirten Bağcı, şöyle konuştu:

"O dönemde Ermeni çeteleri ve işbirlikçilerinin bilinçli ve kasıtlı Müslümanlara yönelik katliamları, resmi belgelerde ve arşivlerde açık ve net görülmektedir. Ermeniler ve işbirlikçileri soykırım suçu işlemişlerdir. Yüce milletimiz, söz konusu dönemlerde soykırıma maruz kalan evlatlarıyla hukuki haklarını saklı tutmakta, kendi yapmış oldukları katliamları ecdadımıza yüklemeye çalışan şer odaklarını şiddetle kınamaktadır."

Bağcı, tarihi gerçeklerin dünyaya ilan edilmesinden asla vazgeçemeyeceklerini vurguladı.

Ermenilerin tarihsel gerçeklerle yüzleşmek istemediğini anlatan Bağcı, "Soykırım suçlamaları sadece siyasi amaçlarla uydurulmuş koskoca bir yalandır" dedi.

Bağcı, soykırım yalanlarını asla kabul etmeyeceklerini sözlerine ekledi.