İZMİR'in Aliağa İlçesi'ndeki Yeni Şakran'da bulunan cezaevini ziyaret için İzmir'e gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "211 ceza infaz kurumunu şartları uygun olmadığı için kapattık. Önümüzdeki dört yıl içinde 195 cezaevi infaz kurumunu kapatma kararımız var" dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aliağa Yeni Şakran Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'nü ziyaret etmek için İzmir'e geldi. Bakan Ergin; Adnan Menderes Havalimanı'nda AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Bölge İstinaf Mahkemeleri Başsavcısı Celal Kocabaş, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak ve İzmir Adalet Komisyonu Başkanı Akar Akarsu tarafından karşılandı. Bakan Ergin, Şakran Ceza İnfaz Kurumu'nda Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacak yeni hizmetleri devreye sokacaklarını söyledi.

Bakan Ergin, Türkiye'de tüm cezaevlerinde çok sayıda denetim olduğunu belirtti. Bakan Ergin, "TBMM İnsan Hakları Komisyonumuz ve illerde kurulan insan hakları komisyonlarını ceza infaz kurumlarında ciddi denetimleri mevcuttur. Türkiye'de cezaevi gerçeği artık çok değişti. Cezaevleri artık tamamen şeffaf, denetime açık ve öngörülebilir bir hale geldi. Geçmişe göre çok pozitif gelişmeler var. 2002 yılından bu yana 211 cezaevini şartlara uygun olmadığı için kapattık. Bunların yerine Avrupa standartlarında uyacaklar cezaevleri yapıyoruz. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde 195 cezaevini şartlara uymaması sebebiyle kapacatağız. Türkiye'de cezaevleri alt yapısını değiştiren insani koşullarda cezaların infaz edileceği bir ortama kavuşacak" dedi.