Artvin Merkez ve Yusufeli ilçesinde 1979 ve 2013 yıllarında meydana gelen afet olayları sonucu evleri kullanılamaz duruma gelen 48 aileye Artvin Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce yaptırılan afet konutları törenle teslim edildi.

Seyitler Köyü’nde yapımı tamamlanan afet konutlarının anahtar teslim töreninde konuşan Artvin Valisi Kemal Cirit, gecikmiş bir hakkın teslim törenini gerçekleştirmenin buruk mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Vali Cirit, “Yusufeli’nden, Berta’dan, Aşağı Maden’den kıymetli Artvinliler bu konutlara yerleşerek burasını şehir yaşamının bir parçası haline getirecekler. ” dedi. Artvin’in depremsellik açısından sıkıntılı bir bölge olmadığını ifade eden Cirit, ”Buradaki 48 konutta kalacak olan ailelerimize huzurlu bir yaşam temenni ediyorum. Biz ne çekiyorsak heyelanlardan, taşkınlardan ve yangınlardan çekiyoruz.” diye konuştu.

Artvin Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı ise ilde son 5 yıl içerisinde kurumlarınca yaptırılan 400 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini söyledi. Avcı, teslim edilen konutlar hakkında şu bilgiyi verdi: ”Konutlar zemin artı 3 kat, 6 blok ve 48 konuttan oluşmaktadır. Her bir konut kaloriferli, 2+1 ve brüt 115 metre kare alana sahiptir. Konutlar ilk 2 yıl geri ödemesiz, 18 yıl faizsiz geri ödemelidir.”

Vali Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ve protokol üyeleri, konuşmaların ardından evlerin anahtarlarını teslim etti, vatandaşlarla birlikte konutları gezdi.

Törene, Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Artvin Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı, daire amirleri ile afetzedeler katıldı.