Samsun'un Havza ilçesinde 2 Temmuz 1993 Sivas olayları için düzenlenen bir etkinlikte basın açıklaması yapıldı ve dünyada yaşanan İŞİD terörü ve Uygur Türklerine uygulanan zulüm kınandı.

Havza Atatürkçü Düşünce Derneği, CHP Havza İlçe Başkanlığı ve Pir Sultan Abdal Derneği Havza Şubesi tarafından Mehmetçik Meydanında düzenlenen ortak basın açıklaması ile 2 Temmuz 1993 Sivas Olaylarında hayatlarını kaybeden 37 kişi düzenlenen bir basın açıklaması anıldı ve dünyada yaşanan İŞİD terörü ve Uygur Türklerine uygulanan zulüm kınandı.

Basın açıklamasına Havza Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Cemalletin Yiğit, CHP Havza İlçe Başkanı Hasan Topbulut ve Pir Sultan Abdal Derneği Havza Şubesi Başkanı Veli Gül ile vatandaşlar katıldı. Pir Sultan Abdal Derneği Havza Şubesi Kurucu Başkanı Şahin Alkan tarafından okuna şiir ve Sivas Olaylarında hayatlarını kaybeden 37 kişi için saygı duruşunun ardından basın açıklamasına geçildi.

Basın açıklamasını okuyan CHP Havza İlçe Başkanlığı Basın sözcüsü Ertaş Çoban, üzerinden tam 22 yıl geçen ve hayatını kaybeden 37 aydını unutmayacaklarını dile getirdi. "Bu mücadelemiz dünya var oldukça kesintisiz devam edecektir. Filistin’de Gazze’de mazlumun yanında İsrail’e karşıyız. Doğu Türkistan’da Müslüman kardeşlerimizin yanında zalime karşıyız. Irak’ta eli kanlı emperyalizmin kuşattığı topraklarda kaybolan nesiller, çığlık çığlığa çocuklar ve gözü yaşlı annelerin yanında emperyalistlere ve uşaklarına karşıyız." diyen Çoban, "Suriye’de insanı onursuzca katleden eli kanlı, İslam ve din düşmanı terör yumağı haline gelmiş IŞİD denen teröre, canilere, İslam düşmanlarına, insanlık düşmanlarına karşıyız. Bu duygularla mücadelemiz kutsal bir mücadele Anadolu aydınlanması yolunda Anadolu erenlerinin Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş, Yunus Emre’nin sevgisini ve inanışını Hz. Peygamberimizin o muhteşem ve eşsiz ışığı ile dünya var oldukça karanlığın karşısındayız. 2 Temmuz 1993 yılında madımakta yanan canlarımızı saygı ve rahmetle anıyor eli kanlı insanlık düşmanı zihniyetin sahiplerini, bu karanlığa hayır dileyenleri, kollayanları, destekçilerini lanetle kınıyoruz." şeklinde konuştu.