Zaman gazetesi tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen +1T Gazete Tasarım Günleri, tasarıma meraklı öğrencileri haberin mutfağında bir araya getirdi. 8 gün boyunca 38 konuşmacının katılacağı programda gazete tasarım uygulamaları, dijital gazete, fotoğrafçılık ve infografik gibi konular anlatılacak.

Gazete tasarımı meraklılarını ağırlayan +1T Gazete Tasarım Günleri büyük bir katılımla başladı. Açılış konuşmalarını Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni Fevzi Yazıcı yaptı.

Zaman Gazetesi olarak uzun süredir güzel sanatlar ve tasarım üniversitesi kurmayı planladıklarını belirten Ekrem Dumanlı, ''Gönlümüzde hep vardı. Bir gün hakikaten sadece sinema tiyatro bir tarafta sanat ve müzik diğer tarafta da medya ayağıyla koşan coşan bir üniversite hayallemizde hep oldu, hep olacak. Onun da çekirdeği büyük ihtimal bu artı 1T olacak. Buraya katıldığınız için ve burada emeği geçen arkadaşlarım için teşekkürlerimi arz ediyorum.'' dedi

Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni Fevzi Yazıcı ise, ''Bu yıl bizim asıl heyecanlı olmamızın sebebi onuncu yıl olması. sizin de burada bulunma o açıdan çok anlamlı. onuncu yıl deyince aklıma hemen birinci yıl geliyor. birinci yıl 25 kişiyle başladık. bu sayı yavaş yavaş arttı. Sonra 75, 80, 90 gibi giderek arttı. şimdi salonumuz 400 kişi alıyor. bu ayrı bir mutluluk kaynağı.'' şeklinde konuştu.

Tasarım günlerine Uludağ Üniversitesi‘nden katılan Ülkü Altınyüzük, ‘’Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Bana birçok şey katacağını düşünüyorum. Bu alanla ilgili tecrübe olacak. Gelecek konukları inceledim çoğu yabancıymış. İçerik baya bir zengin. Programlara katıldıkça göreceğiz.’’ifadelerini kullandı.

Nuran Kayıksız ise, ‘’Fotoğrafçılık eğitimi almaya başladım. Fotoğrafçılığa dair ünlü ve tecrübeli isimlerden önemli tüyolar almak için buradayım. Programın çok faydalı olacağına inanıyorum.’’şeklinde konuştu.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden gelen Düzgün Algınatay da “Fotoğrafçılık konusunda özellikle netional geoprapig fotoğraf editörleri olsun, Ara Güler olsun özellikle onu bekliyorum. Güzel bir etkinlik. Zaman Gazetesi’ne teşekkür ediyorum.’’diye konuştu.

Sinemayla ilgilenen Kerime Onuk ise şöyle konuştu: ‘’Süleyman Şah Ünivesitesi’nden katılıyorum. Genel olarak ben sinemayla ilgileniyorum. Ama sinemaya da ilgim var. Gazetecilik tasarımı hakkında merak ettiklerim, dijital üzerine beklentilerim var. Çeşitli uluslararası ve Türkiye’den önemli isimler var. Onların görüşlerini dinlemek istiyorum. O yüzden katıldım.’’