Çorum Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında 2 bin 250 kişiyi Çanakkale’ye geziye götürecek.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum’da yaşayan ve Çanakkale’yi görme imkanı bulamamış vatandaşlar için gezi programı düzenlediklerini açıkladı. 1 Eylül – 14 Ekim 2015 tarihleri arasında toplam 2 bin 250 kişiyi Çanakkale’ye götüreceklerini ifade eden Külcü, “Özellikle terörün ve bölücülüğün tırmandırılmaya çalışıldığı şu günlerde bütün vatandaşlarımızın Çanakkale gibi, birliğimizi ve bütünlüğümüzü temsil eden paydada buluşmasını temenni ederim.” dedi.

3 ay öncede bin 600 kişiyi Çanakkale’ye götürdüklerini dile getiren Külcü, son yapacakları etkinlikle birlikte bu sayının 3 bin 850 olacağını kaydetti.

Başkan Külcü, Çanakkale’ye gitmek isteyen Çorumluların, mahalle kültür merkezlerine veya Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne giderek başvuru yapabileceklerini söyledi. Külcü, gezi programı hakkında şu bilgileri verdi: “Çanakkale’ye gidecek olan Çorumlular rehberler eşliğinde, birinci gün Gelibolu Yarımadası’na geçerek en kanlı çarpışmaların yaşandığı cepheleri, tabyalar ve şehitlikleri gezecekler. Gezinin ikinci günü Çanakkale şehir merkezi ve burada bulunan Çimenlik Kalesi, Nusret Mayın Gemisi, Aynalı Çarşıyı gibi yerleri gezdikten sonra Bursa’ya geçerek Orhangazi, Osman Gazi Türbelerini ziyaret edecekler. Son olarak Bursa Ulu Cami ziyaret edilecek ve Çorum’a doğru yola çıkılacak.”