Kimse Yok Mu Derneği, "Minik elleri kalem tutsun" projesi kapsamında Kahramanmaraş'ta 2 bin 500 öğrenciye kırtasiye yardımı yapacak.

Dernek Şube Başkanı Mustafa Timurbanga, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maddi imkansızlıkları nedeniyle okula gidemeyecek 10 bini Suriyeli olmak üzere yaklaşık 50 bin öğrenci için kampanya başlattıklarını söyledi.

Kampanya kapsamında kentte 2 bin 500 öğrenciye ulaşmak istediklerini ifade eden Timurbanga, şunları kaydetti:

"Bir öğrencinin kırtasiye malzemesi sadece 50 lira ancak ülkemizde bu bedeli karşılayamayacak durumda olan binlerce aile var. Dernek olarak öğrencilerimizin yeni eğitim öğretim yılında yüzünü güldürmek istiyoruz. Okul malzemesi alma sıkıntısı çeken ailelerimize geçen sene yapmış olduğumuz yardımlar gibi bu sene de onların boyunları bükmelerine müsaade etmeyeceğiz ve kırtasiye, giyim yardımında bulunacağız."

Yardımlara dernek binasında başladıklarını, öncelikle kayıtlı aileler olmak üzere maddi durumu iyi olmayan il, ilçe ve köylerdeki öğrencilere de yardımcı olacaklarını belirten Timurbanga, "Bunun için okullarımızın idarecilerinin okullarındaki ihtiyaç sahibi çocuklarımızın bilgilerini bize iletmeleri yeterli olacaktır. Bu konuda kapımız herkese açıktır. Yeter ki yardım talep edilenler gerçekten ihtiyaç sahibi kişiler olsun elimizde geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.