Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen organizasyonda 180 dağcı Uludağ’da zirve tırmanışı yaparak, kadına şiddeti protesto etti.

Türkiye genelinde yapılan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinde kadına yönelik şiddete tepkiler ön plana çıkarken, Bursa’da ise bu tepki Uludağ’a zirve tırmanışı yapılarak gösterildi. Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği tarafından organize edilen etkinlikte 180 dağcı Uludağ’a yürüdü. Dağcılar ilk olarak teleferikle Uludağ Otellere Bölgesi’ne çıktı ve oradan maden bölgesine kadar yürüyerek kamp kurdu. Geceyi burada geçiren dağcılar ardından 2 bin 543 metre yükseklikte Uludağ zirvesine bir tırmanış gerçekleştirdi. Zirvede dünya kadınları için saygı duruşunda bulunuldu, kadına yönelik şiddete tepki gösterildi.

Türkiye’nin farklı illerinden lisanslı dağcıların yanında Arnavutluk, Karadağ, Kosova ve Makedonya’dan gelen dağcılar da Bakacak bölgesinde toplanarak, Özgecan Aslan başta olmak üzere tüm şiddet mağduru kadınları rahmetle andı. Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Nazif Makas, etkinliğin tüm sorumluluğunun kadın dağcılara ait olduğunu söyledi.