Malatya’da kayıp olarak aranırken silahla vurulduktan sonra yakılmış cesedi bulunan 34 yaşındaki Mukaddes Fidan Kaya’nın öldürülmesine ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. Katil zanlısı olarak gözaltına alınan Şemsettin Ö.’nün Mukaddes Fidan Kaya’nın kaybolmasının ardından arama çalışmalarına katıldığı öğrenildi.

Birkaç ay önce eşinden boşanan iki çocuk annesi Mukaddes Fidan Kaya, 24 Mart’ta kayboldu. Bir markette çalışan Kaya, evine gelmeyince yakınları durumu güvenlik birimlerine bildirdi. Jandarma ile polis ve ailesi tarafından arama çalışmaları başlatıldı. Arama çalışmaları kapsamında Kaya’nın gidebileceği her yer araştırıldı ancak sonuç alınamadı. 30 Mart tarihinde Akçadağ Cumhuriyet Savcılığı’na ihbarda bulunan Ö.Ö.(54) kayıp olarak aranan kadının öldürülerek Akçadağ İlçesi’ne bağlı Develi Mahallesi Karadağ mevkiinde gömüldüğünü bildirdi. İhbar üzerine yapılan aramada belirtilen yerde kadının cesedine ulaşıldı. Kaya’nın önce silahla vurulduğu daha sonrada cesedinin kısmen yakılarak gömüldüğü ve parçalanmadığı tespit edildi. İhbarı yapan Ö.Ö. cinayetin kuzeni Şemsettin Ö.(49) tarafından gerçekleştirildiğini de bildirdi.

Kaya’nın cenazesi Malatya Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Malatya Şehir Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Cenaze töreninde yakınları ile birlikte genç kadının iki çocuğu gözyaşları ile annelerini ebediyete uğurladı. Mukaddes Fidan Kaya, çalışma arkadaşları ve dostları tarafından ‘küçüklerine karşı sevecen, büyüklerine saygılı, herkese hoşgörüyle yaklaşan biri’ olarak biliniyordu. Çocuklarına ve yakın çevresine çok düşkün olarak tanınan Kaya’nın hunharca öldürülmesi tanıyanları üzdü. Mukaddes Fidan Kaya’yı tanıyanlar onun ‘namus’ konusunda çok hassas olduğunu, Şemsettin Ö. ile gönül bağı olmadığını belirtiyor.

Şemsettin Ö. ise jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı çıkarıldığı adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Şüpheli, verdiği ilk ifadelerde kıskançlık nedeniyle cinayeti gerçekleştirdiğini itiraf etti.

Öte yandan Şemsettin Ö.’nün Mukaddes Fidan Kaya’nın kaybolmasının ardından arama çalışmalarına katıldığı öğrenildi. Kendisinden şüphelenilmemesi için çalıştığı ortaya çıktı.