Bingöl'de dün akşam Uzman Çavuş Musa Saydam'ın şehit olduğu haberini alan Kırıkkale'ye, bugün de Kars’ta Jandarma Özel Harekat Timi'nde görevli Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk'ün şehit olduğu haberi ulaştı.

Nurettin Öztürk’ün şehit olduğu haberi üzerine Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesi Kalekışla köyünde bulunan baba ocağında ağıtlar yükseldi. Olayı duyan yakınları köye akın etti. Şehidin evine dev Türk bayrağı asıldı. Anne Elif Öztürk, "Nurettin’imi getirin bana. Kuzum neredesin? Kimler kıydı sana, Nurettin’im" diyerek ağıtlar yaktı.

Baba Habib Öztürk ise “Bu şehitler ne zaman sona erecek? Milletvekillerin çocukları neden askerlik yapmıyor? Herkesin gözü görüyor, kulağı duyuyor olanları. Hep garibanın çocukları gidiyor. Hiç zenginin, milletvekilinin çocuğunun gittiğini gördünüz mü? 17 milyar parayı veriyor, askere göndermiyorlar. Garibinki niye gidiyor? Bu hak mı yani? Bugüne kadar bir milletvekilinin çocuğunun hiç teröre kurban gittiğini duydunuz mu? Oğlumla dün sabahtı görüştüğümde, bir daha da konuşamadım.” şeklinde konuştu.

Mezarı kazılan şehidin, cenazesi yarın öğle namazının ardından köyünde defnedilmesi bekleniyor. Şehit, evli ve 2 çocuk babasıydı.