İnternetin ilk çıktığı ilk zamanlardan kullanılan çevirmeli (dial-up) internetin ABD’de hâlâ yaygın olduğu ortaya çıktı.

ABD’de hâlâ 2,1 milyon insan çevirmeli hattı kullanarak internet hizmeti alıyor. Dünyanın önde gelen internet servis sağlayıcısı AOL yayınladığı ‘son çeyrek kazanç’ raporunda 2,1 milyon insanın 'çevirmeli internet' hizmeti aldığını belirtti. İlk olarak 1995’te kullanılan çevirmeli internet hizmeti, saniyede 56 kilobit indirme hızıyla günümüzde yaygın olarak kullanılan genişbant internetinden yaklaşık olarak 200 kat ve akıllı telefonlardan 100 kat daha yavaş. Aylık fiyatı ise 20 dolar.

Amerikan şirketi, 2010 yılında 4,6 milyon müşterisinin çevirmeli interneti kullandığını açıklamıştı. Şirket verilerine göre bu kullanıcıların 500 bini her yıl dial-up aboneliğini bırakıyor. Yetkililer, çevirmeli internet hizmetinin 2019’a kadar kullanılabileceğini tahmin ediyor.

Washington merkezli Pew Araştırma Merkezi, 2013’te yaptığı bir çalışmasında Amerikalıların yüzde 70’nin genişbant internet kullandığını ortaya koymuştu.