Antalya’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında binlerce kadınla oluşturulan koroda yemek kaşıklarıyla ritim tutularak kadına yönelik şiddete dikkat çekilmeye çalışıldı.

Kadınlar Günü Antalya’da binlerce kadın tarafından oluşturulan koroyla kutlandı. Muratpaşa Belediyesi ile Çeşnibahar Kadınlar Topluluğu kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine tepki göstermek amacıyla ilginç bir çalışma yaptı. Aylar öncesinden 5 bin kadınla çalışmalarına başlayan topluluk Kadınlar Günü’nde çalışmalarını tamamladı. Normalde 5 bin kişi tarafından yapılması planlanan korodaki sayı yoğun katılım nedeniyle 20 bine çıktı. Muratpaşa Kent Meydanı’nda toplanan kadınlar ellerinde yemek kaşıklarıyla şiddete tepki amaçlı kaşık çalıp, şarkı söyledi. Antalyalı kadınlara İzmir Karşıyaka Belediyesi’nden de destek geldi. Karşıkaya’da havanın yağmur olmasına rağmen bir araya gelen 8 bin kadın, Antalyalı kadınlara destek vererek hep birlikte şarkı söyledi.

Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyecilik faaliyetlerinin yanında görevlerinin halkı özel günlerde bir araya getirmek olduğunu ifade etti. Kadınların sosyal ve ekonomik alanda hak ettiği değeri göremediğini belirten Uysal, “İlçemizde yaşayan bütün mahallelerimizde 40 otobüs kaldırdık. Bütün kadınlarımızı bir araya getirdik ve onlar burada şiddet istemediklerini söyleyecekler. Projemiz örnek alındı. Bütün dünyaca örnek alınmasını isterim. Kadınlarımız ilgi gösterdi katılımdan çok memnunum.” dedi.

Koro Şefi Hilal Nesin, 3 ay önce çalışmalara başladıklarını söyledi. Yaptıkları çalışmayla en kalabalık koro olduklarını belirten Nesin, “Bizden sonra da örnek alarak aynı çalışmayı yapanlar oldu. Biz sesimizin duyulmasını ve yasanın caydırıcı hale gelmesini istiyoruz. 5 bin demiştik ama bu sayıyı geçtik. Çok güzel tepkiler aldık.” şeklinde konuştu.

ERMENEK’TEN DESTEK İÇİN GELDİ

Antalya’da oluşturulan ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden destek gören koroya maden kazasının yaşandığı Ermenek’ten de katılım oldu. Ermenek’ten koroya katılmak için gelen ve yöresel kıyafetiyle kadınlar arasında duran Meral Alıç, kadına şiddet ve emekçi kadınlar için geldiğini söyledi. Yöresine özgü kıyafetiyle gelerek Ermenekli kadınları temsil ettiğini belirten Alıç, kadın şiddetlerinin son bulmasını istedi.