Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 20 lira fazla istenen çekici parası nedeniyle çıkan kavgada çekici sahibi Baki Baykurt'u(46) bıçaklayarak ağır yaralayan Akın Sofu'nun tutuklu yargılanmasına 1. Ağır ceza mahkemesinde başlandı. 15 yıl hapis cezası ile yargılanan 21 yaşında ki Akın Sofu ve Baki Baykurt mahkemede birbirlerini suçladı.

Ereğli'de 15 Mart tarihinde meydana gelen olayda aracı arızalanan Akın Sofu'nun otomobilini çeken Baki Baykurt, çekici parası ile ilgili yol boyunca tartışma yaşadığı Akın Sofu ile sanayi sitesinde kavga etmeye başlamış, Akın Sofu ise cebinden çıkarttığı bıçak ile Baki Baykurt'u 9 yerinden bıçaklayarak ağır yaralanmasına neden olmuştu.

Olaydan sonra tutuklanan ve Zonguldak 1. Ağır ceza mahkemesinde , 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanmaya başlayan Akın Sofu'ya 15 yıl, duruşmada hazır bulunan Baki Baykurt hakkında ise Akın Sofu'yu döverek basit yaraladığı gerekçesiyle 5 yıl hapis istendi.

Duruşmada Sofu ile Baykurt birbirlerini suçlarken sanık Akın Sofu Baki Baykurt'un sanayiye giderken anlaştıkları ücretten 20 lira daha fazla istediğini, bu yüzden tartıştıklarını söyledi. Sofu, "Bana küfür etmeye başladı, sonra saldırdı ve vurdu. Silah çekeceğini düşünerek bıçağı çıkartıp korkutmak amaçlı 3 kez salladım. Sonra birlikte yere düştük. Kalktıktan sonra ben akaryakıt istasyonuna gittim. Oradakilere ambulans ve polise haber vermelerini söyledim" dedi.

Baki Baykurt ise savunmasında "Bana küfür edince kavga ettik. Beni kendine çekerek vurmaya başladı" diye konuştu. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Yaşanan Bıçaklı kavga sanayi sitesinde ki bir işyeri güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Kameralara yansıyan görüntülerde Baki Baykurt çekiciden indikten sonra yanına gelen Akın Sofu ile tartışmanın başladığı ve kavganın büyüdüğü, Akın Sofu'nun bıçak darbelerini vurduğu görülüyor.