Aylardır sokağa çıkamayan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarda evde kalmaktan dolayı çeşitli hastalıklar nüksetmeye başladı. Bu yaş grubunda bulunan insanlar artık evden çıkmak istiyor. Haber46 olarak bu konuda önerimiz var.

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı bayramdan sonra yoğun bir gündemle videokonferans yöntemiyle bugün gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu'nda görüşülen tavsiye kararlarını paylaşacak.

20 YAŞ ALTI 65 YAŞ ÜSTÜ

20 yaş altında ve 65 yaş üstünde bulunan vatandaşların iki haftadır haftada bir defa 3-4 saat dışarı çıkmasına izin veriliyor. Ancak bu çok yetersiz ve faydasız bir uygulama. Haber46 olarak 20 yaş altın ve 65 yaş üstü vatandaşların istekleri ve bazı bilim kurulu üyelerinin görüşlerini de dikkate alarak yaptığımız önerilerimiz şu şekildedir:

1. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların haftanın her günü sokağa çıkmasına izin verilmelidir. Bu yapılamıyorsa birer gün arayla haftada en az 3 -4 gün izin verilebilir.

2. Bu yaş grubunda buluan vatandaşların AVM'lere ve çarşı merkezlerine gitmeleri yasaklanabilir.

3. Bu yaş grubunda bulunan vatandaşların parklara, mesire alanlarına, açık kalanlara, dağlara, göl ve deniz kenarlarına, köylere, kırsal alanlara gitmelerine izin verilebilir.

20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasakları çeşitli hastalıklara, psikolojik rahatsızlıklara ve geri dnülmeyecek ciddi sıkıntılara neden olmaya başlamıştır. Bu yaş grubunda bulunan vatandaşların kontrollü şekilde dışarı çıkmalarına müsade edilmelidir. 

Sorumlu gazetecilik gereği bu yaş grubunda bulunan vatandaşların ve ailelerin sesini duyuryor ve çözüm önerimizi de sunuyoruz.