Hatay'ın Erzin ilçesinde 22 yıl önce temeli atılan kültür sitesi inşaatı devam ediyor. 1993 yılında temeli atılan kültür sitesine 20 yıl boyunca tek bir tuğla dahi konulmadı. 2 yıl önce inşaatına kaldığı yerden devam edilen kültür sitesi yeniden yapılıyor.

Dönemin sanayi ve ticaret bakanı Mehmet Dönen tarafından, 1993 yılında temeli atılarak inşaatına başlanan Erzin Kültür Sitesinin ilginç bir hikayesi var. Temeli atıldıktan sonra beklemeye bırakılan kültür sitesi, çürümeye terk edildi. Kimsenin sahip çıkmadığı ve ilgilenmediği kültür sitesi bazı vatandaşlar tarafından uzun süre ahır olarak kullanıldı. 2 yıl öncesine kadar sürekli ihaleye çıkartılan ve el değiştiren projede, yetkililer tarafından ödenek yetersizliği öne sürülüyordu. Küçükbaş hayvanlarını kültür sitesinin bodrum katına koyan vatandaşlar hayvanlarına burada bakıyordu.

Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine yetkililer harekete geçti. 20 yıl boyunca atıl durumda çürümeye terk edilen inşaat 2 yıl önce yeniden başladı. Yapımı hızla devam eden kültür sitesinin eylül ayında tamamlanması hedefleniyor.