Kahramanmaraş Merkez Onikişubat ilçesinde yaşayan evli ve 3 çocuk babası Ahmet Paksoy, 1993 yılında vatan borcunu ödemek için Türk Silahlı Kuvvetleri'nde jandarma komando olarak silah altına girdi. Acemi birliğindeki eğitimini tamamladıktan sonra Elazığ'ın Karakoçan ilçesine sevk edilen Paksoy, 1994 yılının Ocak ayında terör örgütü PKK'nın kurduğu pusuda, sırtından yaralandı, tim komutanı ise şehit edildi. Elazığ Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan Paksoy'un parçalanan bağırsaklarından 40 santim kesildi, karın bölgesine 33 dikiş atıldı. Ancak Paksoy'un sırt kemiğine saplanan kurşun felç riski taşıdığı için çıkartılmadı. PKK kurşununu 20 yıldır vücudunda taşıyan Paksoy, kendisine gazilik unvanının verilmesini istiyor.

SIRTINDAKİ KURŞUNLA 85 GÜN ASKERLİK YAPTI

Paksoy'a, Ankara GATA'da 2 aylık tedavi sürecinin ardından uzuv kaybı olmadığı için ”˜Askerliğe elverişlidir' raporu verilir. Rapor karşısında şaşkına dönen çaresiz adam, 2 aylık hava değişiminin ardından yeniden birliğine döner, sırtındaki kurşunla kalan 85 günlük vatan borcunu ödeyerek terhisini alır. Gazilik ünvanı alamamanın kendisini daha fazla yaraladığını söyleyen Paksoy, başından geçenleri şöyle anlattı: "1993 yılında jandarma komando olarak askere gittim. Bir yıl sonra Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde pusuya düşürüldük. Bölük komutanımla ben yaralandım. Komutanımız 13 gün sonra şehit oldu. İlk tedavim Elazığ Devlet Hastanesi'nde oldu. Karın bölgesinden ameliyat oldum ve bağırsaklarımın 40 santimi kesildi, karın bölgeme 33 dikiş atıldı. Mermi, belime saplandı. Felç riski taşıdığı için mermi çıkartılmadı. 20 yıldır vücudumda. 2 aylık hava değişiminin ardından birliğime döndüm belimdeki mermiyle birlikte 85 gün askerlik yaptım terhisimi aldım. 40 santim bağırsak kesildi."

Beline saplanan kurşunun, bağırsak kesintisinin gözardı edildiğini savunan Paksoy, maddi bir beklenti içerisinde olmadığını belirterek şunları kaydetti: "GATA, belimdeki mermiyi, bağırsak kesintisini saymıyor, ”˜sen sağlamsın' diyor. Benim arzum ”˜Gazilik' unvanının, madalyamın verilmesi. Bu kurşun askere giderken yoktu. Kurşunu, çatışmada teröristlerin yapmış olduğu bir olayda yedim. Sen nasıl gazi olmadın dedikleri zaman bunu anlatmak istiyorum, ben gaziyim artık demek istiyorum. Maddi bir beklentimiz yok gazilik hakkımız bize verilirse ne mutlu bize."

PVC kapı pencere işi yaparak geçimini sağladığını anlatan Paksoy, sırtındaki merminin iş hayatını olumsuz etkilediğini söyledi. Soğuk havalarda bacaklarında ağrıların oluştuğunu kaydeden Paksoy, zaman zaman güvenlik noktalarından geçerken merminin azizliğine de uğradığını sözlerine ekledi.