Batman’da evi olmayan 200 kiloluk hasta kadın, 5 yıldır parklarda yatarak yaşam mücadelesi veriyor. Diyarbakır Caddesi üzerinde dilencilik yaparak yaşamını sürdürmeye çalışan kadının durumu görenlerin yüreğini burkuyor.

Bir kız çocuğu annesi Halime Orak (30), kocası öldükten sonra çocuğuna bakamadığı için yetiştirme yurduna vermek zorunda kalmış. Dilenerek hayatını sürdürmeye çalışan kadın, evi olmadığı için 5 yıldır parklarda yaşıyor. Hasta olduğunu söyleyen kadın kimsesinin olmadığını, hayırseverlerden yardım beklediğini anlattı. Türkçe bilmediği için derdini Kürtçe anlatan Halime Orak, kalacak yerinin olmadığını ifade etti.

Kızına bakacak durumu olmadığı için yetiştirme yurduna vermek zorunda kaldığını anlatan Orak, şöyle devam etti: “Hastayım ve çaresizim. 12 yaşında bir kızım var. Ama kızıma bakamadığım için devlete vermek zorunda kaldım. Ben sokakta ve parkta kalıyorum. Bu şekilde kızıma bakma imkanım yoktu. Eşimi kaybettikten sonra bu hale geldim. Şu an çok çaresizim. Evim yok, sokakta kalıyorum."

Aylardır banyo yapamadığını anlatan Orak, “Geceleri sokaklar çok soğuk oluyor. Battaniyeye sarılarak uyuyorum. Geceleri çok korkuyorum. Bazen köpeklerin saldırısına maruz kalıyorum. Önümüz kış benim için hayat daha da zorlaşıyor.” diye konuştu.