Yükseköğretim Programlarına Göre 2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (Lisans) Sonuçları Kitabı ÖSYM tarafından saat 15.00 itibariyle yayınlandı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, kılavuzun önsözünde 2014-KPSS Lisans 05-06 Temmuz 2014 tarihlerinde 81 il merkezi ile Lefkoşa’da dört oturumda yapıldığını hatırlatarak, 20 Temmuz 2014 tarihinde yapılan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ile 18 Ekim 2014 tarihinde yapılan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi’nin (DHBT) ise 17 il merkezinde tek oturumda gerçekleştirildiğini belirtti.
Pro. Dr. Ali Demir, “Tüm adaylar sınavda Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerini zorunlu diğerlerini ise seçmeli olarak cevaplandırmışlardır. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adaylar sınavın Cumartesi Sabah ve Cumartesi Öğleden Sonra oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT), Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenler ise sınavın Cumartesi Sabah oturumuna ve alanlarına bağlı olarak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmışlardır.” dedi.

KPSS ADAYLARI VE DİĞER İLGİLİLERE YARARLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ

Bu yayında, 2014-KPSS’ye giren adayların mezun oldukları / olacakları yükseköğretim programlarına göre ham puan ortalamaları ve başarı sıraları, ham puan dağılımları ve puan değer aralıklarına göre dağılımlarının yer aldığını kaydeden Demir, sonuçların, yükseköğretim programlarının, kendi mezunlarının / öğrencilerinin 2014-KPSS’de nasıl bir başarı gösterdiklerine ilişkin bilgi edinmelerine yardımcı olacağını dile getirdi.
ÖSYM Başkanı Demir, bilgilerin ÖSYM İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığının Dokümantasyon ve Arşiv Şube Müdürlüğünde derlenip, yayıma hazırlandığını, söz konusu kitaptaki bilgilerin, üniversitelere, araştırmacılara, kurum ve kuruluşlara, KPSS adaylarına ve diğer ilgilenenlere yararlı olmasını temenni etti.

4AYRI BÖLÜM HALİNDE HAZIRLANDI

Önsöz ve açıklamalarla başlayan Yükseköğretim Programlarına Göre 2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (Lisans) Sonuçları Kitabında; Yükseköğretim Programları, DHBT Yükseköğretim Programları, Ham Puan Dağılımları ve Adayların Puan Aralıklarına Göre Dağılımı 4 ayrı bölüm olarak yer alıyor.