Türkiye'nin önde gelen kitapevlerinden NT, kitap satış analizlerine göre biyografi kitaplarına olan ilginin son yıllarda artarak devam ettiğini açıkladı. 2014 yılında İş Dünyası’ndan biyografisi en çok ilgi gören kişi Sabri Ülker olurken, spor alanında Portekizli ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, edebiyat alanında Necip Fazıl Kısakürek, siyaset alanında Adnan Menderes hakkında yazılmış biyografi kitaplarının yanı sıra aile konusunda Hoca Anne ve Ailesi isimli kitap en çok ilgi gören biyografi kitapları oldu.

2011-2014 yılları arasında biyografi kitaplarının satışının her yıl yüzde 15 arttığını söyleyen NT Kitap Kategori Müdürü Yılmaz Şimşek, "2014 yılında İş Dünyası’ndan biyografisi en çok ilgi gören kişi Sabri Ülker olurken, spor alanında Portekizli ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, edebiyat alanında Necip Fazıl Kısakürek, siyaset alanında Adnan Menderes hakkında yazılmış biyografi kitaplarının yanı sıra aile konusunda Hoca Anne ve Ailesi isimli kitap en çok ilgi gören biyografi kitapları oldu. Dini konulu biyografi kitaplarındaysa Hz.Muhammed (sav)’in hayatının anlatıldığı kitaplar her yıl olduğu gibi geçtiğimiz yıl da en çok ilgi gören kitaplardı." diye konuştu.

Biyografilere olan ilgiyi de değerlendiren Şimşek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Biyografi türü titiz bir çalışma gerektiriyor. Özellikle hazırlık kısmı, ilgili kişinin hayatı, başarıları, ilişkileri, yaşadığı dönem ve o dönemin koşulları kapsamlı bir hazırlığı gerektirdiğinde bu türde kitapların yazımı da zaman alıyor. Bu anlamda biyografi kitapları gerçekten zahmetli eserlerdir. Gerek ülkemizde gerekse dünya genelinde bu türde pek çok değerli çalışma bulunuyor. Ülkemizde son yıllarda bu alanda kaleme alınan eser sayısındaki artışı da sevindirici buluyoruz. Bu ilginin oluşmasında eğitimli, idealleri ve hedefleri olan nüfusun artışı etkili olmaktadır. İnternetin yaygınlaşmasıyla dünyanın bir nevi global köy haline gelmesi dünyanın başka bir köşesinde yaşanan olaylardan ve bu olayların kahramanlarından daha çabuk haberdar olmamıza neden oluyor. Bastırılamaz bir merak duygusu ile söz konusu kahramanların hayatlarına dair her şeyi bilme isteğini o kişilerin biyografilerine olan ilgiyi artıran bir diğer unsur olarak söyleyebiliriz. Başarı isteği ve merak kadar farklı hayat tecrübelerinden istifade etmek bir nevi bu kişilerin tecrübelerini rehber edinmek, ilham almak ve motivasyon sağlamak için biyografi türündeki kitapların tercih edildiğini görüyoruz. Milli ve manevi değerlerimizi en iyi şekilde yaşayan ve yaşatan topluma, insanlığa mal olmuş kişilerin hayatlarına olan ilgimiz de her zaman biyografilere olan ilgiyi canlı tutmaktadır."