ÖSYM tarafından 26 Temmuz 2015 tarihinde yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için, Meslek Yüksekokullarındaki sınava başvurmuş olan son sınıf öğrencilerinin akademik not ortalamalarını ve eğitim bilgilerini elektronik ortamda toplama işlemleri bugün başladı. 2015-DGS’ye başvuran adayların YÖKSİS sisteminden temin edilen eğitim bilgileri 09 Temmuz 2015 tarihinden itibaren https://kkis.osym.gov.tr internet adresinde kontrol ve veri girişi için açıldı ve 24 Temmuz tarihine kadar devam edecek.

ÖSYM başkanlığından yapılan duyuruya göre; eğitim kaynağı YÖKSİS olan adayların bilgi güncellemesi YÖKSİS üzerinden yapılacak. Adayların eğitim bilgisi YÖKSİS üzerinden belli aralıklarla güncellenecek. Eğitim bilgileri güncel hali ile Merkezimiz tarafından YÖKSİS Sisteminden son kez 27 Temmuz 2015 tarihinde elektronik ortamda alınarak ÖSYM kayıtlarına aktarılacak. Meslek Yüksekokulu Müdürlükleri bilgi güncelleme işlemlerini, 24 Temmuz 2015 tarihi mesai saati bitimine kadar YÖKSİS üzerinde tamamlaması gerekiyor.

Eğitim kaynağı YÖKSİS olmayan adayların bilgi güncellemesi https://kkis.osym.gov.tr aracılığı ile yapılacak. Meslek Yüksekokulları, bilgi güncelleme işlemlerini 24 Temmuz 2015 mesai saati bitimine kadar https://kkis.osym.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirecekler.

Adaylar eğitim bilgilerinin kontrolünü, 09 - 24 Temmuz 2015 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabilecekler ve düzeltme işlemleri için kendi Meslek Yüksekokullarına bu tarihler arasında başvuru yapacaklar. Adayların doğrudan ÖSYM’ye yapacakları düzeltme talepleri kabul edilmeyecektir, düzeltmeler üniversitelerinin ilgili birimlerince yapılacak.

YÖKSİS sisteminde Meslek Yüksekokulu Müdür / Müdür Yardımcısı bilgisi bulunan Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerinin https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri otomatik tanımlanmış ve ilgili Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerine iletildi. Kullanıcı bilgileri kendilerine ulaşmayan Meslek Yüksekokulu Müdürlükleri bu bilgilerini 444 6796 (OSYM) numaralı Çağrı Merkezimizden öğrenebilecek.