2016'da edirne'de bir çift evlenirken hangisinden memnun kalmadıkları için dava açmış ve yasal faiziyle birlikte 4625 TL tazminat kazanmıştır

Mahkemeden Düğün Fotoğrafı Kararı

Düğün fotoğraflarını beğenmeyen bir çift Edirne 2. Asliye Hukuk Mahkemesine dava açtı. Çifte haklı bulan mahkeme fotoğrafçıyı tazminat ödemeye mahkum etti. Mahkeme tarafından verilen kararda fotoğrafçının 4625 lira tazminat ödenmesine hükmedildi.

Anasayfa  Gündem Haberleri  Mahkemeden Düğün Fotoğrafı Kararı

Edirne'de bir çift düğün fotoğraflarını beğenmedikleri gerekçesiyle fotoğrafçı hakkında dava açtı. Mahkeme Çiftçi haklı bulurken fotoğrafçıyı tazminata mahkum etti.

E.E ve E.E çifti, Evlenmeye karar vererek düğün fotoğraflarını çekmesi için şehirde bulunan bir fotoğrafçı ile anlaştı. Fotoğrafçı tarafından şehrin birçok noktasında çiftin fotoğrafları çekildi. Çift fotoğrafları beğenmeyerek özensiz olduğu gerekçesi ile fotoğrafçı hakkında maddi manevi tazminat davası açtı.

MAHKEME ÇİFTİ HAKLI BULDU

Çiftin açtığı tazminat davasının duruşması Edirne 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme fotoğraf ve kamera çekimini sözleşmeye uygun yapılıp yapılmadığını inceledi. Ayrıca mahkemede çiftini iddia ettiği gibi Başka fotoğrafların masif tarafından seçilen fotoğraflarınla büyütüldüğü ve albüm yapıldığı ile fotoğrafçının edinimini eksik ve ayıplı ifa etmediğine dair bilirkişi raporu raporu istendi. Fotoğrafçı bilirkişinin mahkemeye sunduğu raporun ardından dava sonuçlandı.  mahkeme heyeti davalı fotoğrafçı G.M'nin geline ve damada ikişer bin lira manevi tazminat ve 625 lira maddi tazminat olmak üzere toplam 4 bin 625 lira tazminat ödemesine karar verdi. Ayrıca mahkeme heyeti taraflar arasında dış mekan çekimi için Anlaşılan tarih 17 Eylül 2016 dan itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte Tazminatın fotoğrafçıdan tahsil edilmesine karar verdi