97/1 tertibi 2017'nin Şubat ayında askere gidecek. Milyonlarca kişi askerlik yerlerini öğrenmek için sorgulamanın nasıl yapıldığını merak eder oldu. İşte askerlik yerlerinin nasıl sorgulanacağıyla ilgili tüm detaylar...Şubat ayına az bir zaman kala vatani görevini nerede yapacağını merak edenler askerlik yerini öğrenmek için raştırmalara başladı. Askerlik yerinin öğrenilebilmesi için sorgulama işlemi 15 Ocak tarihinde yapılabilecek. İşte askerlik yerini öğrenmek için yapılması gerekenler...

ASKERLİK YERİ ÖĞRENME İÇİN TIKLA 

Kasım ayında başvuruların başladığı 97/1 dönem askerlik yerleri 15 Ocak Pazar gününden itibaren sorgulanabilecek. 15 - 21 Ocak 2017 tarihleri arasında açıklanacak olan askerlik yerleri hem uzun dönem hem kısa dönem için aktif olacak. Bu sene askerlikte A Grubu ve B grubu olmak üzere 2 sonuç açıklanacak. A grubu adayları 3 Şubat 8 Şubat tarihleri arasında acemi birliklerine teslim olurken, B grubu Mart ayında teslim olacak.

Askerlik yerleri e-Devlet resmi istesinden kolayca öğrenilebilecek. T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi sisteme giriş yapabilmek için yeterli olacak.