Sivas Bedensel,Zihinsel Engelliler ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerinin ev ziyaretleri sonucu tespit edilen mağdur ve ihtiyaç sahibi 22 kişiye tekerlekli sandalye verildi. Televizyoncu Müge Anlı'nın temin ettiği sandalyeler Sivas'a getirilerek törenle ailelere ulaştırıldı.

Dernek binasında gerçekleşen sandalye dağıtım törenine; Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ertan Buyruk, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, siyasi parti temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.

Dernek Başkanı Mehmet Geçkil, burada yaptığı açıklamada engelleri kaldırmak amacıyla yola çıktıklarını belirterek hayırseverleri destek olmaya çağırdı. Geçkil, şu ifadeleri kullandı: “Biz kurduk siz yaşatın. İhtiyaç sahibi engelli kardeşlerimiz var. Ben ve eşim birer engelli olarak 120 üyeli büyük bir aile olduk. İstiyoruz ki onlara sadece sandalye değil sosyal imkanlarda sunalım. Yaz ayında birlikte tatile götürelim. Bu konuda yerel yönetimlerden, iş adamlarımızdan Sivas'a gönül verenlerden destek bekliyoruz. Yaptığımız her işi kameralarla tespit edip hayır sahiplerine de gösteriyoruz. Bizi yolumuzda yalnız bırakmayanlara teşekkürler.”