Diyarbakır’da IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan özel harekat polislerinden Gökhan Çakıcı(22) memleketi Çorum’un Dodurga ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi, “Oğlum gitme daha çok küçüksün” diye feryat ederken, kendisi gibi özel harekatçı olan ağabeyi ise cenaze aracındaki tabutun yanına yatarak kardeşini uğurladı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün IŞİD’e yönelik düzenlediği operasyonda şehit düşen polislerden Gökhan Çakıcı’nın naaşı havayolu ile Merzifon’a, oradan da memleketi Çorum’un Dodurga ilçesine getirildi. Şehidin Türk Bayrağına sarılı naaşı, polislerin omuzlarında helallik alınmak üzere Esentepe Mahallesi’ndeki evlerinin önüne taşındı. Ailesi ve yakınları şehidi ağıtlarla karşıladı. Çakıcı ailesi çocuklarının tabutuna sarılarak ağladı. Cenaze, daha sonra Dodurga ilçe meydanına götürüldü.

ÖZEL HAREKATÇI KARDEŞLERİ TERÖR AYIRDI

Tunceli’de kardeşi gibi özel harekat polisi olarak görev yapan şehidin ağabeyi Ersin Çakıcı, cenaze aracına çıkarak kardeşinin tabutuna sarıldı. İlçe meydanına kadar kardeşinin tabutunun yanında giden Ersin Çakıcı, “Kardeşim aslan gibi şehit oldu. Aslan gibi benim kardeşim.” dedi.

ŞEHİD ANNESİ: YAVRUM ONUN İÇİNDEKİ SEN MİSİN?

Çorum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan baba Ergin Çakıcı ile ağabey Ersin Çakıcı, şehidin tabutu başında ağladı. Anne Nurgül Çakıcı’nın feryatları ise yürekleri sızlattı. “Oğlum daha çok küçüksün” diye feryat eden anne, “Ciğerim gitme, onun içindeki sen misin? Gökhan’ım gitme yavrum” diyerek ağıt yaktı. Şehit annesini büyük oğlu sarılarak sakinleştirdi.

Dodurga ilçe meydanında ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazında şehit için helallik istendi. Cenaze namazına katılan binlerce kişi hep birlikte “helal olsun” diye seslendi.

Cenaze namazının ardından şehit Gökhan Çakıcı’nın naaşı ilçe mezarlığında defnedildi.